AKTUALNO / VIJESTI

IDU U LOCKDOWN

Ova županija zatvara sve ugostiteljske objekte, trgovačke centre i trgovine koje ne prodaju ono što je neophodno

Ova županija zatvara sve ugostiteljske objekte, trgovačke centre i trgovine koje ne prodaju ono što je neophodno
Goran Kovacic/PIXSELL

Terase kafića su prenapučene, kažu u stožeru

Stožer Primorsko-goranske županije sastat će se danas i najvjerojatnije, za početak na tjedan dana, zatvoriti sve ugostiteljske objekte osim dostave i sve trgovačke centre i trgovine u kojima se ne prodaju hrana i higijenske potrepštine, odnosno namirnice neophodne za svakodnevni život, piše Novi list.

Najavio je to glavni riječki epidemiolog dr. Dobrica Rončević nakon što je jučer u PGŽ-u bilo 428 novooboljelih te 113 ozdravljenih osoba, pa se broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ povećao za 308 osoba, na čak 3.054. Ukupno su tijekom srijede laboratorijski obrađena 1.264 uzorka, a udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova iznosi 33,9 posto.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Vrlo vjerojatno ćemo predložiti zatvaranje svih ugostiteljskih objekata, odnosno terasa koje, čak iako je riječ o vanjskom prostoru, postaju prenapučene. Trgovački centri, osim trgovina koje su neophodne za svakodnevni život, su također u prijedlogu za zatvaranje. Nadamo se da će takvo zatvaranje kratko trajati, predložit ćemo da to bude na tjedan dana, pa ako za tih sedam dana dođe do smirivanja broja zaraženih, onda bismo mogli eventualno razmišljati o obustavi ovako intenzivnih mjera.

Ali, o tom-potom", kazao je dr. Rončević i istaknuo da su posljedica zatvaranja svjesni, ali da su svjesni i posljedica koje se sad manifestiraju kroz prevelik broj oboljelih u bolničkom sustavu.

Izdvojeno


Reci što misliš!