AKTUALNO / VIJESTI

VREMENSKA PROGNOZA

Proljeće, gdje si? Nakon izražene južine stižu kiša i snijeg! Može ga biti i u nizinama

Proljeće, gdje si? Nakon izražene južine stižu kiša i snijeg! Može ga biti i u nizinama

Nakon izražene južine, potkraj ponedjeljka i u noći na utorak stiže kiša, sa sjevercem zahladnjenje i snijeg u gorju

Nakon ekstrema s toplinom i hladnoćom proteklih 10 dana, vratili smo se unutar prosjeka. Za to je zaslužno anticiklonalno polje u kojem se naši krajevi nalaze. No, kako se sa zapada polako približava nova velika fronta, atmosfera će idućih dana postajati nestabilnija uz dotok sve toplijeg i vlažnijeg zraka. Uz to, razlika u tlaku zapada i istoka kontinenta podržavat će vjetrovito vrijeme.

NEDJELJA

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prijepodne će biti posvuda pretežno oblačno. Osim na sjevernom Jadranu i u gorju, postoji vjerojatnost i za malo slabe kiše lokalno na zapadu središnje Hrvatske, ponegdje na srednjem Jadranu i otocima. Ostaje i dalje vrlo vjetrovito, a jugo će malo pojačati.

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj će popodne biti vjetrovito. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, u okolnom gorju i u Međimurju jak. Uz dosta oblaka, može pasti još malo kiše, vjerojatnije u južnijim dijelovima. Temperatura slična ili malo niža od jučerašnje, oko 16 °C, ali ostaje svježe. Na istoku zemlje će popodne biti oblačnije nego jučer, a duž Posavine i u zapadnijim predjelima Slavonije postoji mogućnost za poneki kratak pljusak. Puhat će slab jugozapadnjak, pa će uz temperaturu oko 17 °C biti ugodno.

U Dalmaciji i unutrašnjosti i popodne jugo s jakim udarima. Bit će oblačnije, a sjevernije od Splita je moguće i malo kiše, doduše povremene. Temperatura slična jučerašnjoj od 15 do 17 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju popodne pravo vrijeme po jugu. Bit će oblačno, kiše će biti manje nego ujutro, ali bit će uporna osobito na sjeveru Istre, u Gorskom Kotaru i oko Rijeke. Bit će nešto svježije nego danas. Najviše temperature oko 14 °C uz obalu, od 8 do 12 °C u unutrašnjosti. Jugo umjereno do jako.

IDUĆI TJEDAN

Nakon izražene južine, potkraj ponedjeljka i u noći na utorak stiže kiša, sa sjevercem zahladnjenje i snijeg u gorju. Postoji mogućnost i za susnježicu i mokar snijeg ponovno i u zapadnim nizinskim dijelovima. Drugi dio tjedna hladniji.

U ponedjeljak na moru još vrijeme po jugu uz najviše oblaka i kiše na sjevernom Jadranu. U utorak će se kiša proširiti dalje na jug, bit će nerijetko i obilna uz grmljavinu. Oblake će rastjerati bura i tramontana, pritom će ponovno zahladnjeti. Potom suho do vikenda.

Čini se da nas idući tjedan čeka sličan scenarij vremena kao i prošlog utorka. Nagli nalet hladnoće, no vjerojatno jedna blaža verzija.

Izdvojeno


Reci što misliš!