AKTUALNO / IZBORI 2024.

PRIOPĆENJE

HSP Karlovačke županije u slučaju Hrastov: Presuda je bila nepravedna i iscenirana, naplatite ratnu štetu od Srbije!

HSP Karlovačke županije u slučaju Hrastov: Presuda je bila nepravedna i iscenirana, naplatite ratnu štetu od Srbije!

HSP Karlovca i Karlovačke županije zalaže se za preustroj sudbene vlasti, te nemiješanje politike u istu, dakle, za korijenite promjene u društvu, kaže Belanek

Nakon što su nastavili pristizati odštetni zahtjevi koje bi kao pravomoćno osuđeni u "slučaju Koranski most" bivši hrvatski specijalac Mišo Hrastov po sili zakona trebao namiriti Republici Hrvatskoj, ponovo su se otvorila brojna pitanja, podrške i osude, ali i ovaj slučaj u kontekstu političkog djelovanja. 

U tom smjeru je reagirao HSP Karlovca i Karlovačke županije svojim priopćenjem.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prenosimo ga u cijelosti...

1. HSP Karlovca i Karlovačke županije najoštrije osuđuje ratne zločine počinjene od bilo koga i bilo gdje. Za istaći je kako niti jedan pripadnik HSP-a (sudionik Domovinskog rata), tijekom Domovinskog rata nije počinio niti jedan ratni zločin, već se je striktno pridržavao odredbi Međunarodnog humanitarnog ratnog prava.

2. HSP–ovci Karlovca i Karlovačke županije drže gospodina Hrastova herojem domovinskog rata, te nikad nisu prihvatili isceniranu osuđujuću presudu (ne zaboravimo da je sudski postupak trajao dvadeset godina) kojom je gospodin Hrastov oglašen krivim, držeći kako je na Koranskom mostu, 21. rujna 1991. godine, branio ne samo vlastiti život već i život svojih suboraca kao i živote pedeset tisuća građana grada Karlovca.  

3. HSP Karlovca i Karlovačke županije, drži kako postoje čvrsti i nepobitni dokazi da je prilikom donošenja postojeće presude izvršen politički pritisak od strane određenih političkih moćnika,  te je pod tim pritiskom sudsko vijeće pokleknulo i donijelo štetnu i nepravednu presudu, u odnosu na gospodina Hrastova, a da nije bilo tako zasigurno bi donijelo oslobađajuću presudu.

4. HSP Karlovca i Karlovačke županije zalaže se za preustroj sudbene vlasti,  te nemiješanje politike u istu (dakle, za korijenite promjene u društvu).

5. HSP Karlovca i Karlovačke županije ističe potrebu naplate ratne štete od Republike Srbije, kako bi se iz iste dostojno i pravedno obeštetili svi hrvatski branitelji  kao i građani Hrvatske, koji su pretrpjeli štetu od velikosrpske agresije, u razdoblju od 1990. – 1995. godine, na Hrvatsku.

Priopćenje je za HSP Karlovačke županije potpisao Željko Belanek.

Izdvojeno


Reci što misliš!