AKTUALNO / VIJESTI

KAKAV BISER

Karlovčanin osuđen zbog nevjerojatne gluposti: "Nazvao sam Hitnu i izlagao da imam koronu, jer nisam imao prijevoz od Mahična do Karlovca"

Karlovčanin osuđen zbog nevjerojatne gluposti:

Odvezli su ga na psihijatriju, jer je u teškom stanju pijanstva izmislio najveću moguću glupost koju je mogao...

Nezabilježenu i potpuno nevjerojatnu situaciju u ovo pandemijsko vrijeme izrežirao je i proveo 42-godišnji Karlovčanin 16. travnja prošle godine. To mu je, doduše, sada došlo na naplatu presudom na Prekršajnom sudu zbog remećenja javnog reda i mira - izmišljanjem lažnih vijesti, na uvjetnih 20 dana zatvora s rokom kušnje od jedne godine.

Muškarac je, znači, u sitnim noćnim satima, oko 1.20 sati iza ponoći u Mahičnu bio bez prijevoza do svojeg prebivališta u Karlovcu, pa si je na nevjerojatan način pokušao osigurati prijevoz. Možda se na tako nešto ohrabrio i jer je bio vidno pijan, ali je svejedno uspio "preveslati" policajce, ali i djelatnike Hitne medicinske službe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Obratio im se na zaustavnom punktu uz cestu na kojemu su provjeravali propusnice kretanja, bilo je to vrijeme kada se bez propusnica nije moglo napustiti mjesto prebivališta, te im kazao kako je zaražen Covidom - 19, iako je znao da je zdrav kao dren. Tu je sačekao karlovačku "Hitnu", koju je pozvao.

Napravio je to samo zato da ga djelatnici Zavoda za hitnu medicinu u svojim kolima  prevezu kući. Završio je, međutim, na triježnjenju na psihijatriji Opće bolnice Karlovac.

Sud je zaključio da je širio lažnu vijest  i izazvao bezrazložno postupanje žurnih službi. No, na sudskom postupku se nije pojavio, pa je na sudu čitano kako je svoj postpak objasnio tijekom policijskog ispitivanja.

- S prijeteljem sam se pješice vraćao iz Ozlja i bio sam jako pijan. Došao sam do policajca i rekao da imam Covid-19. Pozvao sam Hitnu, odvezli su me u Opću bolnicu Karlovac, testirali na koronavirus i smjestili na psihijatriju. Znam da nisam imao koronavirus, ali mi je trebao neki prijevoz do grada - ispričao je muškarac. Bolnički nalaz na Covid-19 mu je, dakako bio negativan.

- Da je okrivljenik postupao protivno zakonu utvrđeno je njegovom izjavom na zapisniku o ispitivanju osumnjičenika u kojem je izrijekom naveo da je prije zvanja hitne pomoći smatrao da nema koronu ali trebao je nekakav prijevoz do grada. Takvim njegovim ponašanjem širio je lažne vijesti te time izazvao bezrazložno postupanje hitnih službi a time nemir i nespokojstvo istih - navodi se u sudskom obrazloženju.

Izdvojeno


Reci što misliš!