AKTUALNO / VIJESTI

VREMENSKA PROGNOZA

Od utorka slijedi nova promjena vremena! Doznajte kakve će biti vremenske prilike u ostatku tjedna

Od utorka slijedi nova promjena vremena! Doznajte kakve će biti vremenske prilike u ostatku tjedna
RTL

Nastavlja se promjenjivo razdoblje, a izražena promjena će naše krajeve zahvatiti sutra

Nastavlja se promjenjivo razdoblje, a izražena promjena će naše krajeve zahvatiti sutra kada će uz pritjecanje hladnog zraka u gorju, ali i ponegdje u nizinama biti snijega.

Prijepodne u unutrašnjosti i Dalmaciji djelomice sunčano, dok će na sjevernom Jadranu i u gorju biti oblačno s kišom. Od sredine dana naoblaka će rasti i drugdje, a s njom i vjerojatnost za kišu ili pljuskove.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U kopnenim predjelima umjeren, na zapadu i sjeverozapadu na udare i jak jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno i jako jugo, prema otvorenom moru na udare i olujno. Južina će podržavati toplinu.

Od utorka se sprema nova promjena. Uz sve više oblaka prvo će biti kiše, a zatim s pritjecanjem hladnog zraka u gorju snijega, a poneka pahulja moguća je i u nizinama središnje Hrvatske. U gorskim predjelima se očekuje stvaranje novog snježnog pokrivača.

U srijedu nešto manje oborina, postupno će se i naoblaka smanjivati, a u četvrtak će još malo kiše pasti uglavnom na istoku zemlje. Zapuhat će umjeren do jak sjeveroistočnjak, u srijedu sjeverni i sjeverozapadni, a zatim u drugom dijelu tjedna slabljenje vjetra.

Uz oblake, oborine i hladniji sjeverni vjetar temperatura će se osjetno sniziti pa će od sredine tjedna ponegdje biti i mraza. Pred vikend i za vikend promjenjiva naoblaka te porast i dnevne i jutarnje temperature.

Na Jadranu u utorak oblačno s kišom i pljuskovima, lokalno i obilnim, a na sjevernom dijelu bi pojačana bura mogla donijeti i malo snijega. U srijedu će još malo kiše pasti uglavnom u Dalmaciji, a zatim duž obale sunčanije i stabilnije. Utorak će zapuhati jaka i olujna, podno Velebita na udare i orkanska bura, a u Dalmaciji jako i olujno jugo.

Još u srijedu vrlo vjetrovito, a zatim slabljenje bure i okretanje na sjeverozapadnjak. Uz obalu će još u utorak biti razmjerno toplo, zatim i ovdje svježije, ali za vikend opet ugodno.

Izdvojeno


Reci što misliš!