AKTUALNO / VIJESTI

Preko milijardu kuna težak ugovor

Rimac potpisao ugovor za kampus: Takva investicija u Hrvatskoj je više iznimka, nego pravilo

Trebao bi biti gotov za dvije godine i, ono najvažnije, otvoriti 2500 novih radnih mjesta, pa su u Svetoj Nedelji s razlogom optimistični

Sedam godina bilo je potrebno da od ideje dođe do realizacije! Mate Rimac danas je s gradonačelnikom Svete Nedelje potpisao ugovor za izgradnju svog proizvodno-istraživačkog kampusa.

Trebao bi biti gotov za dvije godine i, ono najvažnije, otvoriti 2500 novih radnih mjesta, pa su u Svetoj Nedelji s razlogom optimistični. 

Po onomome po čemu je poznat u svijetu Mate Rimac pojavio se na potpisivanju ugovora za povijest u Svetoj Nedjelji.

Ugovor je vrijedan više od milijardu i pol kuna. Dobar posao u Svetoj Nedelji režirao je Mate Rimac, a na parkingu ga je čekao njegov concept two koji inače juri i do 400 km/h. Trebalo je proći 7 godina od ideje da se od zapuštene ledine nešto napravi, pa da država i birokracija sve slože. Rimac do 2023. želi završiti kampus koji bi trebao imati 2500 radnih mjesta. Kaže spremni su početi s izgradnjom, novac imaju, ali bit će tu još nelogičnosti, svjestan je gdje živi i radi.

"Ima nekih stvari koje će trajati duže nego što želimo, moramo izgraditi trafostanicu za koju ćemo mi sami investirati 10 milijuna eura. U Hrvatskoj to nažalost ide tako da investitor treba platiti elektrodistributerima njihovu vlastitu infrastrukturu da bi ju smjeli koristiti i plaćati za struju", rekao je Rimac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Perspektivan grad

Rimac je u Svetu Nedelju uspio dovesti i optimizam jer oni stariji i iskusni sada vide neku budućnost za svoje mlade.

"Puno će značiti jer zbilja treba nešto da dođe u Svetu Nedelju i da se pokrene zaposlenost ljudi", rekao je Stjepan Brčić, Sveta Nedjelja.

"Investicija je dosta unosna i mislim da će donijeti mladima zaposlenje, ne samo našima nego je očito da dolaze i izvana ljudi", rekao je Živko Ostojić, Sveta Nedelja

"Bit će grad broj jedan u Hrvatskoj, to je najjači grad će biti. Perspektivni grad", rekao je Franjo  Mogulić, Sveta Nedelja.

Perspektivu vidi i gradonačelnik Dario Zurovec, vrijednost njegova grada raste, nekretnine su na dobroj cijeni, gospodarstvo raste kao i interes drugih investitora.

"Što se tiče novih investitora i investicija, javljaju nam se non stop. Moram priznati da imamo milijun i pol kvadrata više bilo bi potrebe za tih milijun i pol kvadarata više. Javljaju nam se svakakve firme, bez obzira je li vezano za tiskarsku industriju, za medicinsku, farmaceutsku", rekao je gradonačelnik.

Rimca je prije godinu i pol posjetio i premijer Plenković s nekolicinom ministara. Predstavljena mu je analiza kako su neke druge države privukle bogate investitore iz autoindustrije i što su od toga dobile. Na sastanku su bili i vodeći menadžeri iz Porchea i Hyundaia.

"Oni su bili iznenađeni da je Vlada došla tamo, da slušaju, da su svi elokventni, da znaju pričat engleski, pozitivno su bili iznenađeni, ali onda kasnije treba akcija", rekao je Rimac.

I tu je problem, jer hrvatska administracija vozi u ovoj brzini.

Dok su poduzetnici brži...

Zato su investicije poput Rimčeve, u Hrvatskoj više iznimka nego pravilo!

Izdvojeno


Reci što misliš!