AKTUALNO / VIJESTI

prognoza damjane ćurkov

Planirate vikend provesti na otvorenom i u prirodi? Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje

Pogledajte prognozu RTL-ove meteorologinje Damjane Ćurkov

Na redu je promjenjiva slika proljeća uz izmjenu sunčanih i oblačnih razdoblja, a povremeno će biti i kiše ili pljuskova.

SUBOTA

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od jutra će u kopnenim i južnim predjelima biti oblačno, drugdje uz barem kraća sunčana razdoblja. Kiše će prijepodne biti tek rijetko gdje na jugu i u gorju. Puhat će umjeren, u gorskim predjelima i jak sjeveroistočnjak, a uz obalu umjerena i jaka, na udare i olujna bura.

U središnjim i sjeverozapadnim predjelima i poslijepodne pretežno oblačno, tek rijetko uz koju kap kiše, a zatim će u noći na nedjelju oborine biti česte. Puhat će većinom umjeren sjeveroistočnjak, a temperatura oko 10 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji oblačno, kiše će navečer biti na krajnjem istoku, a u noći na nedjelju i drugdje. Uz slab do umjeren sjeverni vjetar i tu će biti svježe.

U Dalmaciji umjereno ili pretežno oblačno, na jugu s malo kiše. Uz obalu će puhati umjerena i jaka bura, na otvorenom moru sjeverozapadnjak, a temperatura od 12 do 16 stupnjeva.

Promjenjivo i na sjevernom Jadranu, dok će u gorju uz više oblaka pasti i malo kiše, ponegdje i susnježice ili snijega. Puhat će umjerena i jaka, na udare i olujna bura, a uz oblake i pojačan vjetar i ovdje će biti svježe.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U nedjelju oblačno s kišom, u gorju i malo snijega. U novom tjednu nastavlja se ovo promjenjivo razdoblje - izmjenjivat će se sunčani i oblačni sati, a bit će i povremene kiše ili pljuskova. Nakon svježe nedjelje, postupno će biti sve toplije, osobito od sredine tjedna.

IDUĆIH DANA NA MORU

I na Jadranu će kraj ovog, ali i gotovo cijeli idući tjedan biti promjenjivo. Kiše će biti manje u odnosu na kopnene predjele, a kiša i pljuskovi će nešto češći biti tijekom utorka. Bura će oslabjeti i okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak, zatim i jugo, a temperatura i ovdje u postupnom porastu.

Izdvojeno


Reci što misliš!