AKTUALNO / VIJESTI

ODJEL ZA GRADITELJSTVO

U prva tri mjeseca 2021. Karlovačka županija izdala 1.100 akata o gradnji, Jarnjević: Pozornost sad ide na investicije

U prva tri mjeseca 2021. Karlovačka županija izdala 1.100 akata o gradnji, Jarnjević: Pozornost sad ide na investicije

Naime, uz postojeću Covid-19 krizu, velik dio zaposlenika Upravnog odjela je bio zaposlen i na poslovima pregleda oštećenih objekata u Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji.

Iz Karlovačke županije pohvalili su se kako unatoč globalnoj pandemiji i koronakrizi koju je uzrokovala nije bilo usporeno izdavanja akata za gradnju.

Kako navode u priopćenju, Upravni odjel za graditeljstvo i okoliš Karlovačke županije je u odnosu na prethodno razdoblje, u prva 3 mjeseca vrlo turbulentne 2021. godine radio u potpuno promijenjenim okolnostima. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, uz postojeću Covid-19 krizu, velik dio zaposlenika Upravnog odjela je bio zaposlen i na poslovima pregleda oštećenih objekata u Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji. Tako je pregledano preko 2.000 oštećenih objekata u kojima su sudjelovali i djelatnici Karlovačke županije. Bio je to cjelodnevni angažman koji je trajao od siječnja do kraja ožujka i time su bile obuhvaćeni inženjeri građevinske i arhitektonske struke. 

- No, to i dalje nije u većoj mjeri utjecalo na ukupni rezultat izdanih dokumenata, obzirom da je unutar Odsjeka za graditeljstvo i dio djelatnika pravne struke koji je u kontinuitetu odrađivao upravne i neupravne postupke, zajedno s djelatnicima iz Odsjeka za planske poslove zaštitu okoliša. Svakako da su određeni postupci usporeni u određenoj mjeri zbog svih novonastalih okolnosti, no unatoč tome, izdano je više od 1.100 dokumenata iz područja graditeljstva (akti za gradnju). Tako je između tih 1.100 ukupno u prva 3 mjeseca izdana 81 građevinska dozvola, 8 lokacijskih dozvola, 16 uporabnih dozvola kojima je prethodio tehnički pregled, 118 posebnih uporabnih dozvola i 130 rješenja o izvedenom stanju, kao i niz ostalih vrsta dokumenata, kažu nam u Županiji.

- I dalje se nastoji osigurati snažna i kontinuirana suradnja svih sudionika-investitora, projektanata, javnopravnih tijela, našeg Upravnog odjela, ponekad i nadležnog Ministarstva. Od samog početka nužno je sagledavati sve elemente da bismo znali kako pravilno i efikasno postupati, kazala je pročelnica Marina Jarnjević dodavši kako će se u narednom razdoblju pridavati značajna pozornost investicijama na području Karlovačke županije.

Izdvojeno


Reci što misliš!