AKTUALNO / VIJESTI

CJEPIVO "KAPA"

U Karlovačku županiju ovaj tjedan stiže 2.610 doza cjepiva - većina za ordinacije obiteljske medicine, još se cijepe starije osobe i kronični bolesnici

U Karlovačku županiju ovaj tjedan stiže 2.610 doza cjepiva - većina za ordinacije obiteljske medicine, još se cijepe starije osobe i kronični bolesnici

Pravo masovnije cijepljenje u Karlovačkoj županiji počinje tek idući mjesec, najavljuju u Zavodu za javno zdravstvo

U Karlovačku županiju ovih dana stiže 2.610 doza cjepiva protiv koronavirusa; većina će biti distribuirana u ordinacije obiteljske medicine kako bi bila nastavljena druga faza cijepljenja kojom su obuhvaćene starije osobe i kronični bolesnici.

- Ovaj tjedan trebali bismo dobiti 1.410 doza Pfizer/BioNTech cjepiva i 1.200 doza cjepiva AstraZeneca. Dio cjepiva će se upotrijebiti za cijepljenje 2. dozom, veći dio će se distribuirati cjepiteljima u ordinacijama obiteljske medicine; ovaj tjedan neće biti organizirano cijepljenje na punktovima. U tijeku je još druga faza, cijepljenje osoba starijih od 65 godina i kroničnih bolesnika, kazao nam je Branko Zoretić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodao je da bi u županiju idući tjedan trebalo stići oko 2.700 doza cjepiva Pfizera, ali i Moderninog i AstraZenece, no za te količine još nemaju podatke. Ono što je već sada poznato je da u prvom tjednu idućeg mjeseca u županiju stiže oko 4.500 doza Pfizerovog cjepiva, a kako će i u tjednima nakon toga stizati bar toliko cjepiva, cijepljenje će biti organizirano na punktovima. Do sada su to bile dvorane Ekonomske škole u Karlovcu i Gimnazije Ogulin.

- Bit će cjepiva. Do kraja lipnja trebalo bi nam doći samo 60.000 cjepiva Pfizer, plus Moderna i AstraZeneca, tako da će to biti pravo masovnije cijepljenje građana, najavio je Zoretić.

U Karlovačkoj županiji za sad se na cijepljenje pozivaju oni koji su se prijavili kod svojih liječnika, no Zoretić je poručio da se zainteresirani za cijepljenje prijave na platformi cijepise.zdravlje.hr zbog jednostavnijeg administrativnog postupka.

Izdvojeno


Reci što misliš!