AKTUALNO / VIJESTI

VREMENSKA PROGNOZA

Iako se idućih dana očekuje sve više sunca, evo kada će opet biti nestabilnije, ali i kišovito

Iako se idućih dana očekuje sve više sunca, evo kada će opet biti nestabilnije, ali i kišovito

Ipak počinje pritjecanje toplijeg zraka, a vlaga će se razići iznad naših krajeva do vikenda

Danas će samo prolazno pojačati utjecaj slabe anticiklone s juga kontinenta, ali neće se atmosfera sasvim stabilizirati. Ipak počinje pritjecanje toplijeg zraka, a vlaga će se razići iznad naših krajeva do vikenda.

SRIJEDA

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ujutro i prijepodne pretežno sunčano, tek nešto više oblaka na jugu, dok će se drugdje lokalno razvijati prema sredini dana, većinom u unutrašnjosti i zaobalju. Vjetar u početku slab, no ubrzo će na moru početi puhati slabo od umjereno jugo, u gorju jugozapadnjak. Jutro na kopnu nakon vedrije noći malo svježije, ali bez mraza.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj uz prolazno više oblaka postoji mogućnost za kakav lokalni pljusak, ali samo kratkotrajno. Bit će vjetrovitije uz umjeren jugozapadnjak, ali važnije: osjetno toplije s temperaturom oko 18-19 stupnjeva.

I u Slavoniji može sporadično biti pljuskova, u Podunavlju i grmljavine, ali bit će to vrlo rijetko i kratkotrajno. Vjetar slab, ponegdje umjeren jugozapadni, a temperatura viša nego jučer, između 17 i 19 stupnjeva.

U Dalmaciji prolazno više oblaka pa postoji mogućnost da ne ostane suho. To se uglavnom odnosi na krajnji jug te osobito zaobalje gdje može i zagrmjeti. Jugo će do večeri već pojačano, a prije toga će ipak biti malo ugodnije nego jučer.

Na sjevernom Jadranu barem djelomice sunčano, no u unutrašnjosti Istre, u riječkom zaleđu te ponajprije u Lici može biti kraćih grmljavinskih pljuskova. Jugo umjereno, jugozapadnjak u gorskim područjima ponegdje jak. Posvuda malo toplije, osjetnije u gorju.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Sve više sunca, samo će još u četvrtak biti nestabilnije uz sporadičnu kišu ili kakav kraći pljusak, većinom samo u gorskim krajevima. Već do petka razvedravanje i malo svježije, dok će vikenda napokon biti suh i danju ugodan. Novo naoblačenje početkom idućeg tjedna.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu će četvrtak obilježiti jako jugo te prolazno jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, osobito u Dalmaciji i njenoj unutrašnjosti gdje može biti obilnije oborine. Smirivanje pred vikend, a zatim će uslijediti topliji i sunčaniji dani.

Izdvojeno


Reci što misliš!