AKTUALNO / VIJESTI

ŠOKANTNI REZULTATI

Čak 64% zaposlenih u školama ne želi se cijepiti - u Karlovačkoj županiji situacija malo bolja, najgora u Dubrovniku i Sisku

Čak 64% zaposlenih u školama ne želi se cijepiti - u Karlovačkoj županiji situacija malo bolja, najgora u Dubrovniku i Sisku

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je podatke vlastitog anketiranja prema kojem se čak 64% nastavnika i drugog školskog osoblja ne želi cijepiti!

Izuzetno nepovjerenje koje hrvatski građani imaju prema cjepivu tako se još izrazitije osjeća među obrazovnim radnicima koji bi trebali imati prosvjetiteljsku ulogu u društvu, no očito su i sami potpali pod psihozu vezanu uz nova cjepiva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Karlovačkoj županiji situacija je nešto bolja, ali neznatno - kod nas bi se cijepilo 39,65% zaposlenih u školama, odnosno 60,35% to ne želi. 

Nema županije u kojoj je želju i volju za cijepljenjem iskazalo više od polovice djelatnika. Najviše ih se, oko 45%, želi cijepiti u Koprivničko-križevačkoj županiji, a najmanje, odnosno zaista poražavajuće malo, u Dubrovačko-neretvanskoj (17%) i Sisačko-moslavačkoj županiji (19%).

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja, doduše, ističu kako na tako velik broj utječe i činjenica da je više zaposlenih žena nego muškaraca, a one su posebno skeptične prema cijepljenju Astra Zenecom, dok bi bile sklonije cijepljenju kada bi mogle odabrati neko drugo cjepivo.

Izdvojeno


Reci što misliš!