AKTUALNO / VIJESTI

VRIJEDI ZA SVE

U karlovačku knjižnicu do 20. svibnja ipak se besplatno mogu učlaniti sva djeca do 7 godina starosti (i produljiti članstvo)

U karlovačku knjižnicu do 20. svibnja ipak se besplatno mogu učlaniti sva djeca do 7 godina starosti (i produljiti članstvo)

Sjajna ideja - nespretna provedba. Tako bi se moglo reći o akciji Gradske knjižnice Ivana Gorana Kovačića, koja je u suradnji s Dječjim vrtićem Karlovac i Dječjim vrtićem Četiri rijeke, do 20. svibnja ponudila besplatno učlanjenje (ili produljenje članstva) svim polaznicima predškolskih ustanova na području grada Karlovca. 

Vjerujemo da zle namjere nije bilo, tek neopreza, no nakon što su to primijetili iz političke platforme Možemo i poslali priopćenje kako je riječ o diskriminatornoj odluci, iz knjižnice je došlo priopćenje koje se opet može ocijeniti dvojako.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ponajprije, pohvalno, jer očito su uvidjeli da je prvotna odluka bezrazložno ograničavajuća. No, i opet nespretno, jer nema niti jednog pojašnjenja niti osvrta na reakcije u javnosti što se tiče spomenute prvotne odluke već priopćenje zvuči kao da ranijeg nije ni bilo, iako je u njemu bilo naglašeno da se odluka odnosi isključivo za djecu polaznike vrtića: 

"U okviru Nacionalne kampanje I ja želim čitati, Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić" drugu  godinu zaredom provodi istraživanje o čitalačkim navikama djece. Krenuli smo s osnovnim  školama grada Karlovca i korisnicima usluga Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora  SUVAG Karlovac te karlovačkim dječjim vrtićima. 

Promotivni upis djece dio je projekta kojem je cilj razvoj čitalačkih vještina. Sva djeca  predškolske dobi (od 1. do 7. godine starosti), s područja grada Karlovca, mogu se u periodu do  20. svibnja 2021. godine u Gradskoj knjižnici"Ivan Goran Kovačić" učlaniti ili produljiti članstvo  po promotivnoj cijeni. 

Podsjećamo da je članstvo za bebe do 1. godine starosti besplatno."

Kako bilo, u konačnici je riječ o pohvalnom projektu i nadamo se da će uroditi sa što većim brojem malih čitatelja i čitateljica. 

Valja napomenuti da smo i od dijela građana čuli da su im u knjižnici odmah kazali kako se odluka odnosi na svu djecu, no ipak bi trebalo preuzeti određenu odgovornost za, u tom slučaju, pogrešku u prvom priopćenju.

Izdvojeno


Reci što misliš!