AKTUALNO / VIJESTI

STOTINJAK ZEMALJA

SAD ne preporuča putovanja u Hrvatsku i druge zemlje zbog velike stope covida-19

SAD ne preporuča putovanja u Hrvatsku i druge zemlje zbog velike stope covida-19
Pixabay.com

Većini Amerikanaca već je onemogućeno putovanje u veći dio Europe zbog pandemije covida-19

Američki State Department dodao je ovaj tjedan stotinjak zemalja na popis država za koje ne preporuča da se u njih putuje, uključujući Hrvatsku, Ujedinjeno Kraljevstvo, Kanadu, Francusku, Meksiko i Njemačku, zbog "jako velike stope covida-19". 

State Department je u ponedjeljak kazao da će povećati broj država tog najvišeg četvrtog stupnja upozorenja na oko 80 posto država u svijetu. Na njemu su do utorka bile 34 zemlje od oko 200. Sada ih je oko 130.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

State Department navodi da se odluka temelji na postojećim ocjenama epidemiološke situacije u tim zemljama Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Među državama na koje se odluka odnosi nalaze se Finska, Egipat, Belgija, Turska, Italija, Švedska, Švicarska i Španjolska. Neke poput Kine i Japana ostale su na trećoj razini upozorenja i za njih se građanima preporuča da ponovno razmisle trebaju li onamo putovati.

Većini Amerikanaca već je onemogućeno putovanje u veći dio Europe zbog pandemije covida-19.

Washington je zabranio ulazak u zemlju gotovo svim neameričkim državljanima koji su nedavno bili u većini europskih zemalja, Kini, Brazilu, Iranu i Južnoafričkoj Republici. U utorak je na još 30 dana produljena zabrana putovanja u Kanadu i Meksiko koja nisu nužna.

Izdvojeno


Reci što misliš!