AKTUALNO / VIJESTI

VREMENSKA PROGNOZA

Čeka nas topliji dan, ali na dugotrajno stabilnije vrijeme još ipak moramo pričekati

Čeka nas topliji dan, ali na dugotrajno stabilnije vrijeme još ipak moramo pričekati

Jutro će biti svježe, ali uz južinu će vrlo brzo temperatura rasti.

Tjedan nastavljamo promjenjivim proljetnim vremenom pa tako ni idućih dana neće biti potpuno stabilno, ali danas će ipak biti većinom sunčano i osjetno toplije.

UTORAK

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od jutra će biti pretežno sunčano, osobito na Jadranu, dok će u unutrašnjosti i na jugu povremeno biti umjerene naoblake. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, na istoku prijepodne i jugoistočnjak. Jutro će biti svježe, ali uz južinu će vrlo brzo temperatura rasti.

U središnjim i sjeverozapadnim predjelima i poslijepodne pretežno sunčano, tek će ponegdje biti umjerene naoblake. Puhat će umjeren, na udare i jak jugozapadnjak, a južina će donositi topliji zrak uz koji će temperatura biti iznad 20 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano i ugodno toplo – uz slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar temperatura će biti između 20 i 23 stupnja.

U Dalmaciji većinom sunčano, južnije će biti povremene umjerene naoblake. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a temperature se neće previše mijenjati.

U gorju osjetno toplije, a uz to i u gorskim predjelima i na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, tek povremeno s umjerenom naoblakom. Puhat će umjeren, u gorju na udare i jak jugozapadnjak.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Na kopnu će veći dio srijede biti dosta sunca, a onda će prema kraju dana uz porast naoblake kiša biti sve češća. Do sredine četvrtka će oborine uglavnom prestati, ali će ih opet biti tijekom petka, lokalno i obilnih.

U srijedu će puhati umjeren i jak jugozapadnjak, koji će krajem dana okrenuti na sjeverni vjetar uz koji će u četvrtak biti svježije, ali već od petka opet toplije. Za vikend sunčano i ugodno toplo.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu do vikenda promjenjivo i nestabilno. U srijedu će pasti malo kiše ili poneki pljusak, nešto češće krajem dana na sjevernom Jadranu. Nestabilnije će biti i u četvrtak i u petak, a zatim za vikend većinom sunčano.

Puhat će umjereno, u srijedu na sjevernom dijelu, a u petak duž obale i jako jugo. Uz južinu na Jadranu do kraja tjedna ostaje ugodno.

Izdvojeno


Reci što misliš!