AKTUALNO / VIJESTI

NIJE ZA SVE ISTO

Idete na put? Ulazak u Sloveniju ovisi o tome koje ste cjepivo primili, postoje točna pravila

Idete na put? Ulazak u Sloveniju ovisi o tome koje ste cjepivo primili, postoje točna pravila
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Uz Pfizer i Modernu može se u ući u zemlju ako su primljene obje doze

Slovenija je objavila detaljna pravila za ulazak u svoiju zemlju za one koji žele prijeći granicu na temelju toga što su cijepljeni. Tako prema pravilima u zemlju se može ući sa samo jednom dozom AstraZenece, uz protek 21 dana od cijepljenja, no ne može se ući s jednom dozom Pfizera i Moderne. Kako se ističe s ta se dva cjepiva može u ući ako su primljene obje doze. Za Modernu od druge doze treba proći 14 dana, a za Pfizer je dovoljno sedam.

Prilikom prelaska graničnoj policiji treba pokazati potvrdu o cijepljenju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cijepljene osobe mogu ući u Sloveniju ako su: prije najmanje sedam dana primili drugu dozu BioNTech/Pfizer, prije najmanje 14 dana primili drugu dozu Moderne, prije najmanje 21 dan primili prvu dozu AstraZenece, prije najmanje 14 dana primili dozu Johnson & Johnsona, prije najmanje 14 dana primili drugu dozu Sputnika V, prije najmanje 14 dana primili drugu dozu Sinovaca, prije najmanje 14 dana primili drugu dozu Sinopharma. 

Onima koji nisu cijepljeni i dalje ostaje mogućnost negativnog PCR testa koji ne smije biti stariji od 48 sati ili pozitivnog PCR testa na koronu koji mora biti stariji od 21 dan i ne smije biti stariji od šest mjeseci.

Bez testa i potvrde o cijepljenju moguće je u Sloveniju ući zbog tranzita, no zemlju se mora napustiti unutar 12 sati.

Izdvojeno


Reci što misliš!