AKTUALNO / VIJESTI

BOLJA RJEŠENJA

e-Pristojbe omogućuju plaćanje potrebnih pristojbi i naknada karticama, bez biljega

e-Pristojbe omogućuju plaćanje potrebnih pristojbi i naknada karticama, bez biljega

Sustav e-Pristojbe osigurava različite opcije plaćanja pristojbi i naknada za usluge koje pružaju javnopravna tijela elektroničkim ili klasičnim putem.

- Korištenjem javnih elektroničkih usluga građanima i poduzetnicima pojednostavljujemo komunikaciju s javnom upravom, pružamo bržu i efikasniju uslugu, bez papira, bez čekanja u redovima, bez odlazaka na šaltere i u konačnici štedimo vrijeme. Uspostavom Sustava e-Pristojbe omogućeno je građanima i poduzetnicima plaćanje potrebnih pristojbi i naknada kartičnim plaćanjem što dodatno olakšava korištenje elektroničkih usluga uključujući i usluge koje se ostvaruju na šalterima jer više nije potrebno kupovati poznate nam biljege. Kroz portal e-Građani, koji je ovih dana redizajniran, čime je građanima i poduzetnicima postao  jednostavniji i pristupačniji danas se pruža 89 usluga i koristi ga preko 1,25 milijuna korisnika. Svakim danom broj korisnika, informacija i usluga na portalu e-Građani raste. Uštedite vrijeme, ubrzajte svoje poslovanje. Postanite e-Građanin jer sve što vam treba nalazi se na jednom mjestu, izjavio je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, Bernard Gršić, na današnjem predstavljanju sustava e-Pristojbe u Karlovcu.

Sustav e-Pristojbe osigurava različite opcije plaćanja pristojbi i naknada za usluge koje pružaju javnopravna tijela elektroničkim ili klasičnim putem. Elektroničke usluge uključene u sustav e-Građani dobile su priliku integrirati ovu novu komponentu državne informacijske infrastrukture specijalizirane za elektronička plaćanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Implementacijom i stalnim usavršavanjem sustava e-Pristojbe građanima i djelatnicima javne uprave omogućen je javno dostupan i transparentan pregled javnih usluga i cijena na jednom mjestu. Osim toga, u svakom trenutku postoji mogućnost odabira podnošenja zahtjeva i to na šalteru putem uvedenih POS uređaja ili elektronički (putem e-usluga) kao i odabir načina plaćanja. Usluge koje ne zahtijevaju fizički dolazak mogu se preuzeti elektroničkim putem, a sve s ciljem da se zaštiti zdravlje građana i djelatnika javne uprave.

- Fina je pružila potporu SDURDD-u pri uspostavi jedinstvene platforme za pregled i plaćanje pristojbi i naknada za usluge javnopravnih tijela. Danas su u sustav uključene usluge iz različitih područja, kao što je gospodarstvo, uprava, promet, turizam, ugostiteljstvo, unutarnji poslovi i dr. Sustav je primijenjen kroz šest elektroničkih servisa dostupnih kroz sustav e-Građani, te je na njega uključeno više od 200 usluga. S obzirom na to da ovaj sustav omogućava brže i jednostavnije plaćanje javnih usluga, vjerujemo da će ga građani dobro prihvatiti, objasnila je Andreja Kajtaz, direktorica Sektora komercijalnih digitalnih rješenja Financijske agencije (FINA).

U svim je županijama omogućeno plaćanje 215 identificiranih javnih usluga iz nadležnosti deset središnjih tijela, a čime je dodatno ubrzan proces digitalizacije i plaćanja usluga elektroničkim putem.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 50,523.857 kuna i u cijelosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Izdvojeno


Reci što misliš!