AKTUALNO / VIJESTI

prepad kod benzinske

Tužiteljstvo podiglo optužnicu protiv 51-godišnjeg Dugorešanina: Rastrojeni shizofreničar pijan ošamario policajku koja ga je pokušala spriječiti u krađi

Tužiteljstvo podiglo optužnicu protiv 51-godišnjeg Dugorešanina: Rastrojeni shizofreničar pijan ošamario policajku koja ga je pokušala spriječiti u krađi
Ilustracija / Tomislav Miletic/PIXSELL

Ona je navela da se radilo o izrazito jakom udarcu

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je ovih dana optužnicu protiv 51-godišnjeg Dugorešanina jer je pijan udario policajku PP Duga Resa, koja ga je pokušala zaustaviti nakon što je ukrao bocu vode iz benzinske postaje. Bio je pod utjecajem alkohola, te ga je ona uspjela svladati i uhititi. Događaj se zbio 6. studenog prošle godine nešto poslije 18 sati.

- Kada mu se policijska službenica obratila rekavši mu da se vrati u prostor benzinske postaje radi plaćanja prethodno uzetih artikala, te s ciljem sprečavanja bijega uhvatila ga za lijevu ruku, uhvatio ju je svojom ruku za ruku i povlačio prema parkiralištu trgovačkog centra "Konzum", te ju udario dlanom desne ruke u predjelu lica, nakon čega ga je policijska službenica spustila na tlo i stavila mu sredstva za vezivanje - navodi se u optužnici te se dodaje kako je policijska službenica zadobila tjelesnu ozljedu u vidu natučenja glave lijeve strane temporalno.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Muškarca tereta da je silom pružio otpor službenoj osobi u obavljanju njezine službene radnje, a kaznenim je djelom službenoj osobi nanesena tjelesne ozljeda. Okrivljeni se tijekom ispitivanja branio šutnjom, a nad njime je provedeno psihijatrijsko vještačenje. Tužiteljstvo navodi kako provedene dokazne radnje daju dovoljno osnova za podizanje optužnice.

Policijska službenica je iskazala kako se "prilikom obnašanja službe uputila službenim vozilom na benzinsku postaju "INA" u Dugoj Resi, da joj je prilikom plaćanja goriva zaposlenik rekao da je muška osoba uzela vodu te izišla van benzinske bez plaćanja, a ona je postupala po službenoj dužnosti izišla van benzinske postaje i ugledala osobu koja je konzumirala vodu te rekla da se vrati u trgovinu i da plati".

- On se oglušio te se počeo polijevati vodom i govorio nerazumljive riječi. Navodi da je u tom trenutku pozvala šefa smjene da pošalje ophodnju u pomoć, a navedena osoba se počela udaljavati te je ona uporabila tjelesnu snagu na način da ga je desnom rukom uhvatila za njegovu lijevu ruku, a u tom trenutku isti ju je svojoj desnom rukom uhvatio za lijevu ruku i povlačio prema parkiralištu trgovine Konzum, gdje ju je desnom rukom otvorenim dlanom udario po licu. U tom trenutku ona je okrivljenika povukla za ruku i spustila na tlo, a potom je stavila sredstva za vezivanje. Istog dana zatražila je liječničku pomoć te je zadobila tjelesnu ozljedu u vidu natučenja glave lijeve strane temporalno. Navodi da se radilo o izrazito jakom udarcu, a okrivljenik je bio pod vidnim utjecajem alkohola - iskazala je policajka.

Iz nalaza i mišljenja sudskog vještaka Gorana Arbanasa proizlazi da okrivljenik boluje od shizofrenije i ima trajne promjene ličnosti koje su posljedica dugogodišnje shizofrenije, da je tempore criminis bio smanjenih sposobnosti shvaćanja svog postupanja i upravljanja svojom voljom te da u budućnosti postoji rizik da zbog ponovnih pogoršanja bolesti počini novo teže kazneno djelo te mu je potrebno odrediti sigurnosnu mjeru psihijatrijskog liječenja. Okrivljenik je raspravno sposoban.

Izdvojeno


Reci što misliš!