AKTUALNO / VIJESTI

VEĆINA BEZ SIMPTOMA

Cjepivo nije sto posto učinkovito ali itekako nas štiti! U Karlovačkoj županiji 71 osoba dobila koronu nakon druge doze Pfizera, samo jedna imala teži oblik bolesti

Cjepivo nije sto posto učinkovito ali itekako nas štiti! U Karlovačkoj županiji 71 osoba dobila koronu nakon druge doze Pfizera, samo jedna imala teži oblik bolesti
Armin Durgut/PIXELL

Uglavnom se radi o zdravstvenim djelatnicima ili djelatnicima u sustavu socijalne skrbi koji se često testiraju, svakako kad simptome dobije netko od kolega


Poznato je da cjepivo nije stopostotno učinkovito i da se i nakon druge doze može dobiti koronavirus, no da itekako štiti pokazuju podaci koje nam je dao Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije.

No broj onih koji su i nakon druge doze cjepiva bili pozitivni itekako je iznenadio mnoge. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Do sada imamo evidentirano 71 osobu koja je bila pozitivna na SARS- CoV 2 više od 2 tjedna nakon primitka 2 doze cjepiva, kažu nam u Zavodu.

Naime, prema nama dostupnim podacima jedna osoba je hospitalizirana, šest ih je imalo blage simptome, a ostali su, njih 64 bili asimptomatski odnosno nisu imali nikakve simptome bolesti.

Zbog čega Pfizer?

Svi su bili cijepljeni s cjepivom Pfizer i to s dvije doze najmanje 14 dana prije testiranja. Kako je uopće kod njih detektirana bolest kad je velika većina asimptomatska. 

Pojasnili su nam da se radi o djelatnicima iz sustava socijalne skrbi ili zdravstvenih djelatnika, a razlog je sljedeći.

- Oni su prvi cijepljeni, a u slučaju pojave pozitivne osobe u kolektivu testiraju se svi korisnici i djelatnici ustanove iz sustava socijalne skrbi bez obzira imaju li simptome, objašnjeno nam je u Zavodu. Cijepljeni su uglavnom Pfizerom koji je prvi i došao u Hrvatsku, pa se i podaci odnose na to cjepivo. 

Izdvojeno


Reci što misliš!