AKTUALNO / VIJESTI

VIKEND PROGNOZA

Smiješi nam se sunčani vikend: 'Bit će ponegdje i jača promjena vremena, ali srećom kratkotrajna'

Smiješi nam se sunčani vikend: 'Bit će ponegdje i jača promjena vremena, ali srećom kratkotrajna'
RTL

Danas postupan porast naoblake sa sjeverozapada, a slaba kiša već prijepodne može krenuti mjestimice u Međimurju, Hrvatskom zagorju te Gorskom kotaru

Tek što nas je jedan oslabljeni frontalni poremećaj napustio, u zonalnoj struji već nam danas preko središnje Europe stiže veća količina vlage i nestabilnog zraka. Bit će to ponegdje i jača promjena vremena, ali srećom samo kratkotrajna, jer nam se smiješi ponovno sunčani vikend.

PETAK

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Danas postupan porast naoblake sa sjeverozapada, a slaba kiša već prijepodne može krenuti mjestimice u Međimurju, Hrvatskom zagorju te Gorskom kotaru. U drugom dijelu dana, osobito kasno poslijepodne i navečer, kiša, pljuskovi i grmljavina sve češći, a nerijetko na zapadu i sve izraženiji.

Suho će uglavnom ostajati u Dalmaciji, najizglednije na krajnjem jugu. Pratit će sve to i vjetrovite prilike. Najprije umjeren i jak jugozapadni vjetar, na moru i jugo, koji će postupno na kopnu okretati na sjeverac i sjeveroistočnjak. 

Najviša temperatura uglavnom između 17 i 22 °C,  malo viša ponegdje na istoku i jugu, ali će okretanjem vjetra na kopnu naglo osvježiti. 

VIKEND NA KOPNU

Subota na kopnu mnogima donosi olakšanje i brzo razvedravanje pa će već tijekom prijepodneva u mnogim krajevima biti pretežno sunčano, a u ostatku vikenda čak i vedro. Vjetar će također oslabjeti, osobito u nedjelju kada će tek ponegdje u Slavoniji biti umjerenog jugoistočnjaka.

U subotu svježije, a valja računati  i na prohladno nedjeljno jutro, čak je mjestimice nakon vedre noći po kotlinama moguć slab mraz. No, temperatura će zatim osjetno porasti na vrijednosti iznad 20 °C, a početkom novog tjedna i iznad 25 °C. 

VIKEND NA MORU

Na moru obilje sunčanog vremena, ugodno pa i postupno sve toplije. U subotu će u početku duž obale biti umjerene i jake bure, ali će brzo oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, izraženiji na otocima.  Nedjelja znatno mirnije, vedra, a vrlo slično ćemo započeti i idući tjedan. 

Izdvojeno


Reci što misliš!