AKTUALNO / VIJESTI

IGRA ŽIVACA

Dramatična situacija ispred obiteljske kuće u Zaprešiću! RTL doznaje: U kuću su napokon mirno ušli i otac i sin, a zaštitari su otišli!

Kako je RTL jučer prvi i objavio - sve je počelo prije dva dana kada su zaštitari na silu ušli u kuću

Više od 60 sati traje drama s deložacijom obitelji Strjački u Zaprešiću. Kako je RTL jučer prvi i objavio - sve je počelo prije dva dana kada su zaštitari na silu ušli u kuću. 

Tvrtka Severitas tvrdi kako polaže pravo na kuću koju je prije dvije godine otkupila od RBA zadruge, i to za trećinu cijene.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ista drama već treći dan ispred obiteljske kuće u Zaprešiću. U igri živaca čeka se tko će popustiti. Gospođa Miljenka iz kuće ne planira izaći. 

"To je prljava igra, jer ja ako izađem iz dvorišta, oni će zaključati kuću, i ja više ne mogu u kuću. O tome se radi", kaže Miljenka Strjački.

Otkako je provedena deložacija - mlađi sin je kod djevojke, suprug u kamionu, a stariji sin, snaha i unuk kod susjede.

"To su moja djeca koja su morala izaći odatle, koja su pod stresom da vam ne mogu reći, oni su obje gluhe osobe, imam unuka od 13 mjeseci - on to na svoj način proživljava. Ja sam u komi, a kako je moja prija to samo ona zna", govori susjeda Katica Tokić.

Policija je samo jutros intervenirala dva puta. Iz udruge Veronika Vera koji joj pomažu - poručuju - nakon priloga RTL-a situacija je još dramatičnija. 

Miljenka kuću ne želi napustiti

"Gospođi je onemogućen dotok struje. Iskopčana joj je struja, nema mogućnosti niti vode, niti kuhanja niti bilo kakve opskrbe hranom i ustvari pokušava ju se na bilo koji način natjerat ili da kolabira ili da umre ili da izađe sama", govori osnivačica udruge Veronika Vera za pomoć i zaštitu žrtvama pravosuđa Nada Landeka.

Odvjetnica obitelji već danima poručuje kako je najveći problem što su iz tvrtke Severitas ušli nasilno. 

"Severitas d.o.o  nikad nije bio stranka u ovršnom postupku niti je kada zatražio da se umiješan kao treća osoba isto tako nikad nije bio u neposrednom posjedu te nekretnie stoga smatram da je ulazak koji se desio jučer protivan svim zakonskim propisima", jasno će odvjetnica Sanja Domaz.

Bez obzira što trenutačno živi sa zaštitarima - Miljenka kuću ne želi napustiti.

"Znači idete dalje? Daaa, pa ne odustajemo, nema šanse", poručuje Miljenka Strjački. 

Iz tvrtke Severitas koja je od RBA zadruge kuću otkupila prije dvije godine za trećinu cijene poručuju kako je s njihove strane sve po Zakonu i da je ovršena obitelj sve sudske sporove izgubila. Nakon kreditnog zaduženja oko kojeg spor traje već godinama, obitelj je deložirana prvi put prije dva tjedna, no u kuću su se vratili. I od tada traje drama. Jedina je ostala Miljenka s kojom trenutačno žive i zaštitari. 

Kako doznajemo, otac i sin obitelji Strjački su mirno ušli u kuću, a prije nekoliko trenutaka otišli su i zaštitari koji su danonoćno dežurali pred kućom pa obitelj napokon i za sada može malo odahnuti...

Izdvojeno


Reci što misliš!