AKTUALNO / VIJESTI

U Zagrebu

Hoće li predizborna kampanja koristiti ugostiteljima? 'Želimo otvoriti čim prije, realni okvir je lipanj'

Ugostitelji predlažu otvaranje, a Grad želi još i dozvole za svadbe i sajmove na otvorenom

Zagrebački bi ugostitelji dobro mogli iskoristiti predizbornu kampanju - iako tvrdi da to s kampanjom nema veze, šefica zagrebačkog stožera i kandidatkinja za gradonačelnicu traži hitno otvaranje od catering i event industrije do sajmova. Ugostitelji se nadaju otvaranju već 15. svibnja, iako su svjesni da je izgledniji, kao i u ostatku države - početak lipnja. 

Građani jedva čekaju

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hoće li neke stvari uskoro biti skrivene od pogleda, pa će građani moći na spoj, kavu ili ručak u zatvorene dijelove ugostiteljskih objekata. Ako se njih pita, jedva čekaju.

''Ja bih svakako oni koji su cijepljeni da budu sigurno i da bude razmak. Inače problema biti neće. Ja mislim da je ovo aleluja zadnji moment da idemo naprijed. God bless Croatia'', rekao je Vladimir Kraljević.

''Ako gledate da ljudi niti ne rade, niti ne mogu izlaziti van, od čega budu živjeli?'', kazao je Željko Marincel.

I ugostitelji žele raditi pa su, uz pozitivno mišljenje zagrebačkog stožera civilne zaštite uputili, od Nacionalnog zatražili otvaranje. Nadaju se da će im ga oni odobriti već s 15. svibnjem.

''Mi želimo otvoriti čim prije, nekakav realan okvir za otvaranje je prvog lipnja. Ali idemo vidjeti kakvi će biti rezultati pilot testiranja'', izjavio je Dražen Biljan, dopredsjednik Nezavisne udruge ugostitelja.

''Prihodi su nam, u odnosu na lani ne možemo računati, ali u odnosu na preklani smo na nekih 35 do 40% prihoda'', rekao je Franz Letica, predsjednik Udruženja ugostitelja.

Ugostitelje je podržala i nova šefica zagrebačkog Stožera, kandidatkinja za gradonačelnicu Jelena Pavičić Vukičević. Ipak, pitanje je kako će HDZ-ov Stožer u predizbornom tjednu gledati na zahtjev onog gradskog, a oba tabora vode tijesnu bitku za drugi krug.

''Ne želim vjerovati u takve kalkulacije. Dapače, ovaj prijedlog došao je od ugostitelja grada Zagreba, oni ne bi meni dali košaricu nego ugostiteljima grada Zagreba'', izjavila je Jelena Pavičić Vukičević, kandidatkinja za gradonačelnicu.

Ako se pita ministra zdravstva to neće proći tako lako.

''Ne želim ulaziti u političke aspekte tog zahtjeva. Struka je ta koja će donijeti svoj stav'', rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Ugostitelji predlažu otvaranje, a Grad želi još i dozvole za svadbe i sajmove na otvorenom. Još su nejasna pravila ponašanja na takvim događajima, ali velike su šanse da će ulaznica biti negativan test, dokaz o cjepivu ili prirodna antitijela.

Izdvojeno


Reci što misliš!