AKTUALNO / VIJESTI

ZAOŠTRAVANJE RETORIKE

Sramotno: Vice Batarelo Možemo! usporedio s četnicima i objavio fotografiju koja ne prikazuje ono što bi on htio da prikazuje

Sramotno: Vice Batarelo Možemo! usporedio s četnicima i objavio fotografiju koja ne prikazuje ono što bi on htio da prikazuje
PIXSELL

Batarelo vrlo otvoreno agitira za Miroslava Škoru i tvrdi da svatko tko nije za njega podržava "komuniste".

Predsjednik udruge Vigilare i desničarski aktivist, povratnik iz Australije, Vice John Batarelo vrlo otvoreno agitira za Miroslava Škoru u predstojećem srazu njega i Tomislava Tomaševića u drugom krugu lokalnih izbora. Nakon što je Škoro u govoru jučer po objavi rezultata kazao da će Domovinski pokret "stati nasuprot naletu ljevice koja želi osvojiti grad Zagreb".

"Posebno ovakve ljevice koje je na mahove pokazivala, i kroz svoje djelovanje i istupe, elemente onoga na čega se niti Hrvatska niti Zagreb ne smiju vratiti, rekao je Škoro.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Batarelo je potom na Facebooku napisao da će se u Zagrebu voditi bitka između "patriota" i "komunista". "Nikada nisam ovako otvoreno za nekoga poticao jer nisam niti u jednoj političkoj stranici, ali moramo zajedničkim snagama stati iza Škore i zaustaviti ponovni dolazak otvorenih komunista i rodnih luđaka na vlast. Soros se mora zaustaviti", napisao je Batarelo. 

U ponedjeljak je otišao i korak dalje, te je objavio fotografiju iz 1945. na kojoj se vidi povlačenje četnika u Zagrebu koji su zajedno s Nijemcima i ustašama bježali pred partizanskom vojskom prema Austriji, uz komentar "Možemo stigao u Zagreb", te popratni komentar "Nije daleko od istine".

Iako se na određenim opskurnim desničarskim portalima tvrdi da fotografija pokazuje "pravi" ulazak partizana u Zagreb, riječ je o fotografiji koja pokazuje povlačenje četnika prema Sloveniji u trenutku kada su prolazili kroz Zagreb. Fotografija je iz Hrvatskog povijesnog muzeja (arhivske oznake HPM/MRNH A-11697/94).

Izdvojeno


Reci što misliš!