AKTUALNO / VIJESTI

NIZ AKTIVNOSTI

Carpe Diem obilježava Europski dan mladih - na Promenadi sedam info pultova, za vikend oslikavanje pothodnika

Carpe Diem obilježava Europski dan mladih - na Promenadi sedam info pultova, za vikend oslikavanje pothodnika

Udruga Carpe Diem i ove se godine uključila u obilježavanje Europskog tjedna mladih koji se diljem Europe održava od 2. do 30. svibnja. Tema ovogodišnjeg Europskog tjedna mladih je „Naša budućnost u Našim rukama“. Budućnost gradimo danas, a mladi su oni koji postavljaju ciljeve i mogu potaknuti pozitivne promjene. Ova godine je još znakovita i po tome što kreću novi programi za mlade – Erasmus + i Europske snage solidarnosti za razdoblje od 2021. do 2027. koji omogućavaju mladima veću angažiranost u društvu, doprinos zelenim inicijativama, stječu različite kompetencije te da budu uključiviji i otvoreniji prema raznolikostima. 

Danas od 10 do 13 sati na Promenadi će biti postavljeno sedam info točki koje kao makete vlakova pružaju informacije o mogućnostima za mlade kroz programe EU za mlade, a posjetitelji će moći čuti iskustva bivših i sadašnjih stranih volontera koji su volontirali upravo preko Erasmus + programa i Europskih snaga solidarnosti. Ako vas zanimaju putovanja, ekološki problemi, socijalna uključenost, razvijan je digitalnih kompetencija pridružite se ješ vaša je budućnost u vašim rukama!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Večeras u 20 sati održat će se i online kviz na temu Europske unije. Kviz se održava putem Zoom platforme i vjerujemo da će se prijavljene ekipe dobro zabaviti. Najuspješnija ekipa osvaja nagradu u vrijednosti od 300 kuna. 

U četvrtak u 18 sati na rasporedu je Traveller's caffee online, događanje koje su pokrenuli strani volonteri udruge Carpe Diem. Ovim događanjem žele omogućiti mladima u Karlovcu da upoznaju druge zemlje, kulture, nove osobe te ih potaknuti na promjenu u životu kroz putovanje i da izađu iz svoje comfort zone. Svi zainteresirani navedeno događanje mogu pratiti putem live streama na Facebook stranici udruge Carpe Diem. 

Također, u sklopu obilježavanja Europskog tjedna mladih tijekom vikenda održat će se i oslikavanje zidova pothodnika u ulici Kralja Tomislava – Tržnica tijekom vikenda te se pozivaju svi mladi i koji se osjećaju mladi da se pridruže.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!