AKTUALNO / VIJESTI

(ne)pravda

Karlovčanin je iz čista mira istukao čovjeka koji se nije mogao braniti jer je invalidna osobe bez ruke - kazna koju je za to dobio je sramotna

Karlovčanin je iz čista mira istukao čovjeka koji se nije mogao braniti jer je invalidna osobe bez ruke - kazna koju je za to dobio je sramotna
foto ilustracija - arhiva KAportala

Ako plati u roku oprostit će mu jednu trećinu iznosa.

Prekršajni sud u Karlovcu je osudio 28-godišnjaka iz Karlovca zbog remećenja javnog reda i mira, zbog čega će morati platiti 751,13 kuna kazne. Sud je naveo kako je muškarac javni red i mir narušavao na naročito drzak i nepristojan način, no iza toga se krije izuzetno bešćutan čin.

Nakon što je na karlovačkoj Gazi galamio u jednom stanu, isto je činio i na hodniku stambene zgrade, a onda je tamo bez povoda fizički napao osobu s invaliditetom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osobu kojoj je amputirana ruka izudarao je šakama po glavi i tijelu. Ponovimo, za Prekršajni sud u Karlovcu ovo je remećenje javnog reda i mira i kazna od 751 kunu i 13 lipa. No, ako iznos uplati u roku od 15 dana, oprostit će mu jednu trećinu, pa će proći s kaznom od samo 500,75 kuna.

- Pri odmjeravanju kazne uzete su u obzir sve okolnosti koje utječu na vrstu i
visinu kazne, a posebno težina prekršaja i stupanj prekršajne odgovornosti okrivljenika - kaže sud u obrazloženju.

Zašto ste mu onda dosudili 500 kuna kazne? - pitanje je koje se nameće samo po sebi.

Izdvojeno


Reci što misliš!