AKTUALNO / VIJESTI

KONSTITUIRANA ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Složni, bar na početku: Županijski vijećnici izabrali predsjednika i zamjenike, Jelkovac: Želim nam uspješan rad i da županija za 4 godine bude bolja

Složni, bar na početku: Županijski vijećnici izabrali predsjednika i zamjenike, Jelkovac: Želim nam uspješan rad i da županija za 4 godine bude bolja

Za predsjednika i dopredsjednika iz HDZ-a ruku digla 34 od 35 vijećnika, za dopredsjednika iz SDP-a svi

- Vjerujem da zajedno sa županicom i zamjenicima, pročelnicima, djelatnicima Karlovačke županije i u suradnji sa svim jedinicama lokalne samouprave možemo ostvariti projekte koji će donijeti bolji i kvalitetniji život svim građanima u našoj županiji. Želim obećati isti pristup i tretman prema svakom vijećniku, bez obzira koja je politička opcija. Pozivam na sučeljavanje stavova, ali uz poštivanje drugačijih mišljenja i čuvanje digniteta svakog pojedinca. I ja i potpredsjednici koji će i više sudjelovati u vođenju nego do sada, izričito ćemo se držati Poslovnika o radu Županijske skupštine, pozivam i sve vas da ga dobro proučite, on je na neki način sveto pismo, tako ćete olakšati posao i Županijskoj skupštini i sebi i nama za predsjedničkim stolom. Svima nama želim da Karlovačka županija za 4 godine bude još bolja nego sada i svima nam želim uspješan rad u te 4 godine, poželio je Vlado Jelkovac (HDZ), predsjednik Županijske skupštine, izabran na današnjoj konstituirajućoj sjednici.

Protekla je i mirno i složno: županijski vijećnici i povjerenstva i odbore koje su po zakonu morali izabrati, izabrali su jednoglasno, a sa samo jednim glasom protiv izabran je i Jelkovac za predsjednika i Matija Katić (HDZ) za dopredsjednika, dok je drugi dopredsjednik, SDP-ov Stjepan Mikulandrić dobio glasove svih 35 vijećnika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Skupštini ih je 37, dvije vijećnice na ovoj konstituirajućoj sjednici nisu bile, a natpolovičnu većinu, s 21 vijećnikom, ima HDZ-HSLS. SDP-HSS imaju 9, DP 4, a Možemo-Nova ljevica 3.

Svima je uspješan rad poželjela županica Martina Furdek Hajdin, kazavši da je biti vijećnik velika čast, ali odgovornost prema onima koji su im ukazali povjerenje.

- Svjesni smo da je politika i naše sjednice ponekad dio arene i političkih sukoba, ali konstruktivne kritike i rasprave su uvijek dobrodošle, podržavamo ih, ali apeliramo da zadržimo dignitet svih nas, da naše rasprave budu kreativne i konstruktivne i pozivam  da naši susreti ne moraju biti samo na sjednicama, nego da i kroz odbore i inače surađujemo, otvaramo teme i pitanja da zaista ove 4 godine od današnjeg dana možemo mjeriti koliko smo dobrog napravili za sve nas, sve građane županije. Svi smo učili jedni od drugih u protekle 4 godine i voljela bih da to bude model rada i u ove 4. Kritika je, kažu, besplatan savjet i predstavničko tijelo će nama dužnosnicima, pročelnicima, odjelima biti dobar korektiv i motiv za daljnji rad, poručila je Furdek Hajdin.

Pogledajte fotogaleriju:

 

Izdvojeno


Reci što misliš!