AKTUALNO / VIJESTI

bizarno

Očajnom Karlovčaninu netko parkirao pred garažu. Pozvao je pauk službu i dobio urnebesan odgovor: "Dečki su na godišnjem, stižu za četiri tjedna"

Očajnom Karlovčaninu netko parkirao pred garažu. Pozvao je pauk službu i dobio urnebesan odgovor:
foto: čitatelj KAportala

Nije mu mogla pomoći ni policija.

Što učiniti ako vam netko parkira automobil pred garažu i jednostavno ode, a vi ne možete van?

- Pozvati policiju? Ok, oni će mu napisati kaznu, ali vas uputiti na pauk službu.
- Pozvati pauk službu? Ok, ali oni će vam doći tek 14. kolovoza, jer su do tada na - kolektivnom godišnjem.
- Pozvati HAK? Ok, ali oni ne mogu bez nazočnosti policije dirati tuđe vlasništvo.
- Ponovno pozvati policiju i tražiti dozvolu za HAK? Ok, ali oni to mogu napraviti samo u slučaju opasnosti po treće osobe, veće ugroze i i slično.
- Pokušati "preko veze" doći do vlasnika preko registracije? Ok, ali auto je na lizing kuću.
- Od jada mu izgrebati vozilo? Ok, ali ćete onda morati platiti štetu i pokupit ćete kaznenu prijavu zbog oštećenja tuđe stvari.
- Žaliti se upravi vodovoda? Točno to.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako je nevjerojatno, ali upravo ovakvu kalvariju je prošao jedan Karlovčanin. Sinoć mu je netko nepoznat, dakle, pred garažu u Ulici Marka Marulića 10 E parkirao vozilo, Mazdu zagrebačkih oznaka.

To ga je odmah uznemirilo jer je sutradan, odnosno jutros morao na posao. Njegovi strahovi su se obistinili kada je spreman za posao uvidio da tamo neće stići svojim vozilom jer je ispred njegove garaže još uvijek parkirana Mazda. Na vrijeme je nazvao kolegu, pa ga je on pokupio.

Prije toga je redom zvao službe, na temelju odgovora koje je dobio smo i složili ovaj upitnik iznad.

- Nevjerojatno i bizarno je što ne postoji način da netko makne taj auto ispred moje garaže. Ne znam što bih rekao. Ne znamo tko je vozač, prvi puta sam vidio to vozilo, ali mi nije jasno kako se tako nešto može dogoditi. Čak sam pomislio da me zeza netko od susjeda, pa da će se u jednom trenutku ipak maknuti -  priča nam se Karlovčanin.

Priznaje da mu se svašta motalo po glavi, od toga da probuši gume na tom automobilu, do toga da na vozilo baci teglu s cvijećem. Srećom se suzdržao. Oko 13 sati danas vozilo je maknuto, javila mu je to supruga jer je on radio, tako da je ostala enigma tko ga je vozio.

Provjerili smo priču našeg sugovornika glede radnog vremena pauk - službe i dobili potvrdu onoga što je pričao. Dakle, u Karlovcu doista ta služba privremeno ne radi jer su dečki na kolektivnom godišnjem od 19.7. do 13.8. 2021. godine.

- Ova služba ima samo dva zaposlenika u pauk vozilu, a koji prema Zakon o radu, kao uostalom i svi zaposlenici, imaju pravo na korištenje godišnjeg odmora. Ove godine po prvi puta pauk služba koristi kolektivni godišnji odmor. Pred kraj prošle godine jedan od zaposlenika otišao je na novo radno mjesto zbog čega poslovanje u ljetnim mjesecima nije moglo biti drugačije organizirano, osim uvođenjem kolektivnog godišnjeg odmora - rekli su nam u poduzeću Mladost.

Dakle, dragi vozači, naredna četiri tjedna možete parkirati bez - stresa!

Izdvojeno


Reci što misliš!