AKTUALNO / VIJESTI

BRAČNA (NE)VJERNOST

U Dugoj Resi, Ozlju i Slunju razvoda koliko i brakova, Karlovčani nešto vjerniji, a Ogulinci najvjerniji partnerima

U Dugoj Resi, Ozlju i Slunju razvoda koliko i brakova, Karlovčani nešto vjerniji, a Ogulinci najvjerniji partnerima

Pandemija koronavirusa utjecala je i na brojku sklopljenih brakova, nažalost ne i razvoda. Naime, dok se broj novosklopljenih brakova znatno smanjio u odnosu na protekle godine, tako nije baš bilo i s razvodima, koji su ostali na razini proteklih godina.

U Karlovačkoj županiji tako su protekle godine sklopljena tek 353 brakova, a 171 razvod.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dugorešani, Ozljani i Slunjani pritom se, reklo bi se, gotovo u pravilu razvode (iako, naravno, razvedeni brakovi vjerojatno nisu ovi koji su tek netom sklopljeni). U Slunju je sklopljeno 10 brakova, ali i 9 razvoda, Ozalj bilježi 16 brakova i 13 razvoda, a Duga Resa 31 brak i 26 razvoda.

Znatno vjerniji su čini se Karlovčani, kod kojih je brakova ravno dvostruko više od razvoda - u 2020. godini u bračnu luku uplovilo je 166 karlovačkih parova, a 83 braka okončana su razvodom. Još su vjerniji Ogulinci, kod kojih je sklopljen 31 brak, a imaju "samo" 11 razvoda.

Kada su u pitanju općine, najtužniji je pogled na Saborsko, u kojem nije sklopljen niti jedan jedini brak tijekom 2020. godine. Doduše, nisu imali ni razvoda. Razvoda nije bilo niti u Ribniku, Lasinji, Bosiljevu i Cetingradu. Cetingrađani su po tome i najvjerniji jer sklopili su pristojnu brojku od 8 brakova. Uz Saborsko s tužnih 0-0, potpuno identičan broj brakova i razvoda (1) ima i općina Tounj.

Izdvojeno


Reci što misliš!