AKTUALNO / VIJESTI

PROJEKT LAG-A

Mladi iz devet zemalja na treningu u Karlovcu u sklopu projekta LAG-a Vallis Colapis

Mladi iz devet zemalja na treningu u Karlovcu u sklopu projekta LAG-a Vallis Colapis

Cilj projekta je jačanje kapaciteta i vještina osoba koje rade s mladima za direktan rad s mladima s ciljem povećanja društvene inkluzije osoba s manje mogućnosti.

LAG Vallis Colapis provodi projekt „Look behind the veil!“ u sklopu kojeg je u tijeku provedba treninga za osobe koje rade s mladima. Trening je upravo u tijeku, a provodit će se do 29. srpnja.

- Na njemu sudjeluje 27 sudionika iz 9 država (Hrvatska, Češka, Grčka, Portugal, Latvija, Armenija, Gruzija, Turska i Ukrajina). Radi se o projektu kojeg sufinancira 
Europska komisija kroz Erasmus+ program, u provedbi je od početka godine a 
vrijednost mu je 167.968,64 kuna, kažu nam u LAG-u.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cilj projekta je jačanje kapaciteta i vještina osoba koje rade s mladima za direktan rad s mladima s ciljem povećanja društvene inkluzije osoba s manje mogućnosti. Osim toga, specifični su ciljevi jačanje kapaciteta partnerskih organizacija te jačanje vještina projektnog menadžmenta. 

- Kroz projekt ćemo predstaviti inovativan alat za rad s mladima, Veil of ignorance (Veo neznanja) političkog teoretičara Johna Rawlsa kroz koji osoba može vrlo lako naučiti o položaju drugih/drugačijih te se staviti u "njihove cipele". Projektnom timu je cilj povećati znanje za rad s mladima sa što većim brojem interaktivnih i zanimljivih alata koji su mladima pristupačni i edukativni. Mladi su oni s kojima treba raditi kroz formalne i neformalne oblike učenja s ciljem osiguravanja pravednog društva. Predstavnici Hrvatske i LAG-a Vallis Colapis na ovom treningu su i Gabrijela iz Kravarskog, Dinko iz Duge Rese i Martina iz Ozlja, javljaju nam iz LAG-a.

Izdvojeno


Reci što misliš!