AKTUALNO / VIJESTI

FRANJEVAČKI BLAGDAN

Blagdan Gospe od Anđela obilježit će se u ponedjeljak u crkvi Presvetog Trojstva u Karlovcu

Blagdan Gospe od Anđela obilježit će se u ponedjeljak u crkvi Presvetog Trojstva u Karlovcu

Na sam blagdan Gospe od Anđela, u ponedjeljak 2. kolovoza, Mise će se slaviti prije podne u 8,00 i 9,00 sati i svečano proslaviti blagdan večernjom svetom misom u 18,30 sati. Kod svih svetih misa svećenici će biti na raspolaganju za ispovijed.

Od 10,00 do 18,00 sati u zavjetnom svetištu kapeli Gospe Lauretanske bit će izložen Presveti oltarski sakramenat za osobno Euharistijsko klanjanje.

- Pripravimo se zajednički kod nas franjevaca u Karlovcu kroz trodnevnu pripravu. Hodočastimo, izdvojimo vrijeme za nas i naše pokojne. Budimo kao Crkva zemaljska i nebeska, sabrani u jedno, te uz zagovor sv. Franje, Gospe od Anđela, svih korova anđeoskih i sviju svetih i mi jedni druge, naše pokojne zaželimo poslati u Raj i oslobodimo se sviju tereta, posljedica i kazni zbog svoje grešnosti u ovome životu na zemlji. Neka po našoj vjeri i milosti koju po Kristu u Crkvi imamo, nestanu svi ožiljci rana naših grijeha - poručuje svojim vjernicima fra Krunoslav Albert, gvardijan Presvetog Trojstva u Karlovcu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Trodnevna priprava za Blagdan:
30. i 31. srpnja i 1. kolovoza 2021.
17,45 - franjevačka krunica i litanije GOSPI OD ANĐELA
18,30 - Sveta Misa
Prije i za vrijeme Mise sakrament ispovijedi i priprava za dobivanje potpunog oprosta za sebe živa ili za pokojne.

Izdvojeno


Reci što misliš!