AKTUALNO / VIJESTI

DOBRI REZULTATI

Uspješna turistička godina u županiji - u malom minusu jedino dugoreški kraj, najveći porast u Slunju i Rakovici

Uspješna turistička godina u županiji - u malom minusu jedino dugoreški kraj, najveći porast u Slunju i Rakovici

Prvih sedam mjeseci na području Karlovačke županije bilježe se vrlo dobri turistički rezultati. Županiju je tako posjetilo 92.865 turista, koji su ostvarili 162.698 noćenja što je znatno više nego u istom razdoblju lani kada smo bilježili nešto manje od 115 tisuća noćenja.

Najveći porast ostvaren je na širem slunjskom području, odnosno na području TZ Slunja i TZ Rakovice, gdje je broj noćenja u odnosu na prošlu godinu otprilike udvostručen. Porast bilježe i Ogulin, Karlovac, ozaljsko područje (TZ Kupa), Vojnić kao i područja županije koja nemaju turističke zajednice. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U malom minusu je samo dugoreški kraj za čiju se turističku promociju brine TZ Četiri rijeke, a u nešto većem Josipdol. No, što se tiče dugoreškog kraja, kako je ove godine bilo tek 200-njak noćenja manje nego lani za vjerovati je da će u kolovozu i taj manjak biti nadoknađen, jer glavni dugoreški adut je Mrežnica koja u vrućem kolovozu mami na osvježenje.

Najviše turista dolazi iz Hrvatske i Njemačke, dok je u odnosu na prošlu godinu Poljska na trećem mjestu zamijenila Češku. 

Pandemija je utjecala na smanjenje broja kreveta u domaćinstvu te "ostalim ugostiteljskim objektima za smještaj", ali unatoč krizi narastao je broj kreveta u hotelima, kampovima, OPG-ovima i u nekomercijalnom smještaju pa u ovom trenutku Karlovačka županija raspolaže sa 15.833 kreveta, 12 više nego lani. Iako je broj kreveta u tom sektoru ponešto opao "zimmer frei" je i dalje najprivlačniji turistima na području Karlovačke županije, nakon čega slijede kampovi i tek na trećem mjestu hoteli. 

Izdvojeno


Reci što misliš!