AKTUALNO / VIJESTI

INFRASTRUKTURA

Kreću radovi na izgradnji i obnovi vodovoda na širem karlovačkom području - potpisani ugovori vrijedni više od 150 milijuna kuna, no odmah nastali i problemi

Kreću radovi na izgradnji i obnovi vodovoda na širem karlovačkom području - potpisani ugovori vrijedni više od 150 milijuna kuna, no odmah nastali i problemi
FB Vodovod i kanalizacija Karlovac

Vrijednost ugovora Grupe 2 iznosi 64 milijuna i 127 tisuća kuna, a s izvođačima su ih sklopili Vodovod i kanalizacija te Grad Karlovac.

Kreću gradnja i obnova vodovoda u sklopu projekta Poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac - Duga Resa pa je danas i potpisan ugovor s izvođačima. Kako nam javljaju iz Vodovoda i kanalizacije, radove na obje grupe izvodit će zajednica ponuditelja Aquaterm i Vodoprivreda.

- Prilikom potpisivanja ugovora direktorica Vodovoda i kanalizacije, Katarina Malenica istaknula je zadovoljstvo uspješnim okončanjem postupka javne nabave, naglasila značaj poštivanja svih procedura, odredbi i pravila koja proizlaze iz ugovora za izvođenje radova, kao i ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava. Navela je kako očekuje kvalitetno izvođenje radova  i u zadanim vremenskim okvirima. Predstavnici izvođača radova, Robert Pulez i Nada Štefanac zahvalili su se na ukazanom povjerenju, naglasak također stavili na kvalitetu i rokove u izvođenju radova, a na zadovoljstvo svih uključenih strana.  Gradonačelnik Grada Karlovca, Damir Mandić istaknuo je koliko je važno poštivati sve procedure i rokove kod provedbe ovako velikih projekata  s naglaskom na maksimalnu posvećenost i zajedništvo u njegovoj realizaciji, izvijestili su iz Vodovoda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vrijednost ugovora Grupe 2 iznosi 64 milijuna i 127 tisuća kuna, a s izvođačima su ih sklopili Vodovod i kanalizacija te Grad Karlovac.

Obuhvaćaju radove na području Drežnika i Hrnetića, gdje će se izvesti  kanalizacija i precrpne stanice, obnoviti  vodovodna mreža  te će se u pojedinom dijelu  izvesti radovi i na obnovi prometnih površina, nogostupa i izgradnje oborinske odvodnje.

Radovi Grupe 3 obuhvaćaju karlovačko naselje Gornju Švarču te dugoreško Gornje Mrzlo Polje sa izvedbom sifonskih prijelaza. Sa izvođačima su ugovor sklopili Vodovod i kanalizacija, Grad Karlovac i Elektra Karlovac- HEP ODS.

Na području  Gornje Švarče izgradit će se sustav javne odvodnje sa precrpnim  stanicama, obnoviti vodoopskrbna mreža, polagati cjevovodi za EE infrastrukturu te obnoviti prometnice, nogostupi uz izgradnju oborinske odvodnje u pojedinim dijelovima naselja.

U naselju Gornje Mrzlo Polje izgradit će se kanalizacijska mreža, precrpne stanice i 2 sifonska prijelaza ispod rijeke Mrežnice.

Vrijednost radova Grupe 3 iznosi 85 milijuna i 709 tisuća kuna. 

U Vodovodu dodaju da nakon sklapanja ugovora, asukladno propisanoj proceduri, slijedi uvođenje izvođača u posao odnosno posjed gradilišta, izrada izvedbenih projekata, dinamičkog plana, prometnih elaborata, ishođenje dozvola javnopravnih tijela , nominacije materijala itd. Te aktivnosti nužne su kako bi nadzor mogao izdati odobrenje za početak samih radova na gradilištima. 

Istovremeno je i zapelo. Naime, tvrtka Georad objavila je kako nije mogla na vrijeme početi s izvedbom radova, a njihovo priopćenje pogledajte ovdje...

 

Izdvojeno


Reci što misliš!