AKTUALNO / VIJESTI

poziv plenkovića

U 24 sata popisano već 177 tisuća građana - izgleda da je mnogima online opcija pun pogodak

U 24 sata popisano već 177 tisuća građana - izgleda da je mnogima online opcija pun pogodak
RTL

Premijer Andrej Plenković u utorak je pozvao sve građane da iskoriste mogućnost samopopisivanja u sklopu Popisa stanovništva 2021.

U  fazi samopopisivanja na portalu e-Građani, u utorak do 15 sati uspješno je popisano više od 177 000 građana, izvijestili su u utorak iz Državnog zavoda za statistiku.

Najviše građana popisano je u Gradu Zagrebu, njih 58.214, Splitsko-dalmatinskoj županiji 17.039 i u Primorsko-goranskoj županiji 14.985.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najmanje je popisanih u Ličko-senjskoj županiji, njih 1.118 te u Požeško-slavonskoj 1.892 i Virovitičko-podravskoj županiji - 1.930 osoba.

Tijekom prve faze provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. tj. samopopisivanja, koje će trajati do 26. rujna, građani mogu samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva na portalu e-Građani.

Pravilo samopopisivanja jest jedna vjerodajnica − jedno kućanstvo. Takav način samopopisivanja omogućuje sigurnu i naprednu digitalnu komunikaciju s građanima, u vrijeme kada im to najviše odgovara, poručili su iz Državnog zavoda za statistiku.

Pozvao i premijer na samopopis

Premijer Andrej Plenković u utorak je pozvao sve građane da iskoriste mogućnost samopopisivanja u sklopu Popisa stanovništva 2021., koji je počeo jučer i u dvije će se faze, "bez papira", potpuno digitalno, provoditi do 17. listopada.

U prvoj fazi, koja traje do 26. rujna, građani se mogu samopopisati, a tu je mogućnost iskoristio i Plenković te samopopisao svoju obitelj, o čemu je izvijestio na twitteru pozvavši i druge gađane da i oni to naprave. 

"Upravo sam dovršio popisivanje svoje obitelji preko sustava e-Građani, jednostavno i brzo. Iskoristimo mogućnost samopopisivanja, obavimo svoju građansku dužnost i sudjelujmo svi u Popisu stanovništva 2021!", napisao je Plenković.

Pravilo je samopopisivanja da samo jedan član kućanstva popisuje ostale članove, kućanstvo i stan.

U  utorak do 15 sati uspješno je popisano više od 177.000 građana, izvijestio je Državni zavod za statistiku.

Najviše građana popisano je u Gradu Zagrebu, njih 58.214, Splitsko-dalmatinskoj županiji 17.039 i u Primorsko-goranskoj županiji 14.985.

Najmanje je popisanih u Ličko-senjskoj županiji, njih 1118 te u Požeško-slavonskoj 1892 i Virovitičko-podravskoj županiji - 1930 osoba.

Po završetku samopopisivanja, s 27. rujna pa do 17. listopada trajat će druga faza odnosno izlazak popisivača na teren te će oni, uz pomoć osobnih računala, osobnim intervjuom sa stanovništvom i uz pomoć prijenosnih računala, popisat će sve popisne jedinice koje se nisu samostalno popisale.

Izdvojeno


Reci što misliš!