AKTUALNO / VIJESTI

korupcijska afera

Obračun u Kutini: Gradonačelnik smjenjuje direktoricu, USKOK pročešljao Grad i tvrtku! Župan za RTL najavio rješenje, evo kada

Dok prvi čovjek Grada o svemu šuti, zviždačica koja je kutinskog gradonačelnika suočila s ozbiljnim dokazima o zapošljavanjima preko veze - uskoro će ostati bez posla

USKOK je upao u gradske prostorije u Kutini, ali i poduzeće Eko Moslavina koje je zbog korupcijske afere već nekoliko dana pod povećalom javnosti.  

Dok prvi čovjek Grada o svemu šuti, zviždačica koja je kutinskog gradonačelnika suočila s ozbiljnim dokazima o zapošljavanjima preko veze - uskoro će ostati bez posla. Grad je raspisao novi natječaj za njezino mjesto.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Otkrila je aferu u gradu, ali za nagradu je sada - smjenjuju. 

Žena koja je pokazala kako se zapošljava u Kutini - sinoć je na internetu doznala da je Grad raspisao novi natječaj za njezino radno mjesto. 

"Definitivno smatram da je ovo osvetničkog karaktera to iz razloga obzirom da sam prijavila kaznena djela, jer sam prijavila gradonačelnika Kutine, a to je sve razvidno iz činjenice da za ostala trgovačka društva koja spadaju u Kutini nisu raspisani natječaji za izbor člana uprave odnosno direktora", kaže direktorica Eko Moslavine Adrijana Cvrtila.

Sve je počelo prije nekoliko dana kad je Cvrtila u javnost dala i konkretne snimke.

Gradonačelnik Kutine o svemu šuti i izbjegava medije. Preko glasnogovornice je samo poručio - kako je sve rekao prije nekoliko dana na konferenciji za medije. Kako doznajemo, USKOK je jutros upao u gradske prostorije - baš kao i u trvtku Eko Moslavina i uzeo svu dokumentaciju koja im je trebala. 

"Pozorno pratimo cijelu situaciju u Kutini i situacija će biti razriješena do kraja tjedna. Ponavljam, ne prejudicirajući ničiju krivnju - oštro osuđujemo korupciju i ne dopuštamo korupciju u nikakvom obliku. Kako mislite bit će razriješena? Hvala vam lijepo, molim vas za razgovor krajem tjedna ako budete zainteresirani. Ostavka? Hvala lijepa", rekao je župan sisačko-moslavački Ivan Celjak (HDZ).

Cvrtila ne žali ni zbog čega. I opet bi, kaže, napravila isto - jer smatra da je njezin postupak jedini ispravan.

"Kakvu poruku mi šaljemo kao društvo? ako prijaviš nezakonitosti i kaznena djela, ti si taj koji će nastradati a oni koji bi trebali nastradati i protiv kojih bi se trebale vršiti određene kaznene radnje, njima se dopušta da one koji su ih prijavili da ih smjenjuju i da im se osvećuju", jasno će.

Natječaj za mjesto direktora Eko Moslavine traje 15 dana. Adrijana Cvrtila poručuje kako će se javiti - jer ispunjava sve uvjete. Pitanje je hoće li imati protukandidata i hoće li gradonačelnik s njom uopće razgovarati - jer u zadnjoj rečenici natječaja stoji - Grad ima pravo poništiti natječaj i ne prihvatiti nijednu dostavljenu ponudu. 

Izdvojeno


Reci što misliš!