AKTUALNO / VIJESTI

BESPOVRATNA SREDSTVA

Pomoć Karlovačke županije: Šesnaest mladih obitelji dobit će sredstva za gradnju ili obnovu kuća kako bi ostali živjeti na ruralnim područjima

Pomoć Karlovačke županije: Šesnaest mladih obitelji dobit će sredstva za gradnju ili obnovu kuća kako bi ostali živjeti na ruralnim područjima
foto ilustracija arhiva KAportala

Kako nam kažu, javni poziv je imao tri mjere. Prva i najizdašnija je dodjela bespovratnih novčanih sredstava za kupnju obiteljske kuće, no na uvjete u toj kategoriji nitko nije zadovoljio.

Karlovačka županija pomoći će mladim obiteljima na ruralnim područjima u stambenom zbrinjavanju, a sve kako bi se mladi ljudi zadržali na selu, tamo ostali i podizali svoje obitelji.

Bilo je zainteresiranih za Javni poziv za korištenje demografskih mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladim obiteljima na ruralnom području za 2021. godinu za koji je Karlovačka županija osigurala milijun kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako nam kažu, javni poziv je imao tri mjere. Prva i najizdašnija je dodjela bespovratnih novčanih sredstava za kupnju obiteljske kuće, no uvjete u toj kategoriji nitko nije zadovoljio.

- Mjeru bespovratnih novčana sredstava za rekonstrukciju obiteljskih kuća kojima se osigurava nova stambena jedinica zadovoljilo je devet podnositelja, dok će bespovratna novčana sredstva pri izgradnji kuće dobiti sedam podnositelja zahtjeva, kažu nam u Karlovačkoj županiji.

Potpisivanja i dodjela Ugovora mladim obiteljima održat će se u srijedu, 22. rujna kod obitelji Josipe Mujić, u Donjem Taborištu 171, kod Slunja, gdje će prvi takav Ugovor biti uručen obitelji Mujić.

Izdvojeno


Reci što misliš!