AKTUALNO / VIJESTI

ŽIVO ISPRED ZORIN DOMA

FOTO, VIDEO Sajam karijera privukao brojne učenike ali i poslodavce, Kuzman: Naše tvrtke rastu i traže radnike, svi znamo kako ih se može zadržati u Karlovcu

FOTO, VIDEO Sajam karijera privukao brojne učenike ali i poslodavce, Kuzman: Naše tvrtke rastu i traže radnike, svi znamo kako ih se može zadržati u Karlovcu

- Budite prvo majstori u svom poslu i nađite ga u gradu Karlovcu jer je to interes svih, poželio je učenicima Mandić.

Ispred karlovačkog Zorin doma danas je jutra otvoren Sajam karijera, odnosno dva sajma, jedan namijenjen učenicima i svima koji traže ili će tražiti posato, te drugi namijenjen poslodavcima koji traže kvalitetne i stručne radnike. 

26 izlagača predstavilo je učenicima svih škola Karlovačke županije svoje mogućnosti zaposlenja, a i odaziv je bio velik, kako učenika tako i poslodavaca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Po riječima ravnatelja Tehničke škole Karlovac Ivana Jankovića koja je uz Hrvatsku gospodarsku komoru glavni organizator sajma, Regionalni centar kompetencije u Tehničkoj školi planira aktivnosti do kraja 2023. godine i cilj mu je da se promijeni paradigma strukovnog obrazovanja, načina i pristupa, ali i komunikacija s obrtnicima i gpspodarstvencima u zajedničkom interesu sve tiješnje povezanosti.

- Tržište rada je nemilosrdno, a škole imaju posebnu ulogu. Svi naši polaznici i budući polaznici dolaze u situaciju da kroz promjenu programa i kvalitetniju suradnju s gospodarstvenicima traže svoje mjesto pod suncem, a da pritom ne moraju otići u zemlje zapadne Europe tražiti posao, tako da težina ovakvih projekata ima posebno značenje, rekao je Janković.

Predsjednik HGK Županijske komore Karlovac Zlatko Kuzman osvrnuo se na trendove od prije 20 godina kad je na karlovačkom Zavodu posao tražilo više od 16 tisuća nezaposlenih a sad poslodavci traže radnike, ali ih ne mogu naći. 

- Naše tvrtke rastu, imamo 1.175 novozaposlenih prošle godine u našim poduzećima, poslovni rezultati su sve bolji i rastu prosječne plaće. To je novo doba, a modernizacijom i inoviranjem nastavnih programa u školama morat će se prilagoditi onome što trebaju naši poduzetnici. O tome se godinama priča, a projekti struka i karijera to konkretno prilagođavaju. Imamo i odobren novac iz EU fondova, angažirali smo i profesionalce da to odrade i rezultati će biti dobri, rekao je Kuzman te zaželio da đaci nađu ideju za svoju budućnost i zapošljavanje, a poslodavci kvalitetne radnike.

FOTO GALERIJA

- Kako će ih privući to je odavno poznato, no nije samo novac u pitanju nego i dobra perspektiva razvoja karijera, a to želimo i danas ovakvim sajmovima, rekao je Kuzman.

Sajam je otvorio gradonačelnik Damir Mandić rekavši da gradska uprava može biti element spajanja. Primjer je ulaganje u poslovnu zonu u Mekušju gdje je jedan od investitora kupio pola zone upravo zbog programa Tehničke škole Karlovac. 

- Budite prvo majstori u svom poslu i nađite ga u gradu Karlovcu jer je to interes svih, poželio je učenicima Mandić. 

POGLEDAJTE VIDEO...

Izdvojeno


Reci što misliš!