AKTUALNO / VIJESTI

REFERENCA HDZ

RTL-ova Potraga u Karlovcu! Izabran za ravnatelja Županijske uprave za ceste, glavna referenca u životopisu – tajnik lokalnog HDZ-a?!

RTL-ova Potraga u Karlovcu! Izabran za ravnatelja Županijske uprave za ceste, glavna referenca u životopisu – tajnik lokalnog HDZ-a?!

Podsjetimo, KAportal je već pisao o postupku izbora novog ravnatelja Županijske uprave za ceste kao tipičnom primjeru HDZ-ovog kadroviranja na rukovodeće pozicije u Karlovcu

Na dobro plaćenu poziciju ravnatelja Županijske uprave za ceste Karlovac HDZ-ovac Darko Bebić stigao je nakon što ga je Upravno vijeće, u kojem većinom sjede HDZ-ovci – predložilo Županijskoj skupštini u kojoj također većinu ima HDZ. I ne bi to možda ni bila tema večerašnje Potrage, da novi ravnatelj ima ono što se natječajem tražilo – iskustvo u struci. Zvali smo ga, tražili životopis, no uzalud, a iz svega što je dostupno – jasno je tek da je bio tajnik lokalnog HDZ-a.

Predmetna odluka izglasana prije 10 dana, ispostavit će se do kraja naše priče, sporna je, klijentelistička i nelegalna. Riječ je o izboru ravnatelja Županijske uprave za cesta Karlovac. U tu je fotelju, na plaću koja se kreće između 12 i 15 tisuća kuna, zasjeo Darko Bebić – do jučer glavni tajnik županijskog HDZ-a.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Prvi put sam za gospodina Darka Bebića čula kada sam dobila materijale za Skupštinu Karlovačke županije koja je održana 23. rujna ove godine'', rekla je Ivana Salopek Šumonja, vijećnica Županijske skupštine Karlovačke županije.

Ne bi ime Darka Bebića bilo toliko čudno da se oko njegova imenovanja nije odvila prava smijurija. Naime, za ravnatelja ga je, prema proceduri, predložilo Upravno Vijeće županijskih cesta Karlovac. Da bi postao ravnatelj, njihov prijedlog treba potvrditi većina u Županijskoj skupštini. No, vijećnicima nitko nije dao u ruke životopis čovjeka o kojem glasaju. Predsjednik Odbora životopis je, na inzistiranje oporbe pročitao tek nekolicini vijećnika, članova Odbora za imenovanje.

''Dobila sam dojam da se radi o čovjeku koji je u većini slučajeva u svom životopisu isticao političku funkciju koju obnaša. Dakle, u nekoliko segmenata tog životopisa je istaknuto da je na funkciji tajnika županijske organizacija HDZ-a, da je za HDZ organizirao različite vrste evenata, kampanja i toga slično. Što onako mi je prilično zazvučalo čudno s obzirom da se ipak radi o javljanju na jednu vrlo ozbiljnu funkciju u okviru javne ustanove'', kazala je Salopek Šumonja.

Tu kreće najzanimljiviji moment. Naime, u Statutu Županijske uprave za ceste jasno stoji da za ravnatelja može biti birana osoba koja ima višu ili visoku školu graditeljskog ili drugog odgovarajućeg smjera, te pet godina radnog iskustva u struci. U natječaju stoje isti podaci osim što je iz uvjeta nestala graditeljska struka. Ostao je samo odgovarajući smjer.

''Iz materijala koji su bili dostavljeni za sjednicu i za radna tijela odnosno za odbore Županijske skupštine nisam mogla iščitati o kakvim se stručnim kompetencijama gospodina Bebića radi'', rekla je Salopek Šumonja.

Zatražila je da joj pošalju životopis. Obećali su da hoće. Pa su se predomislili i pozvali je u županiju da ga ondje pročita. Bila je spriječena, pa je na uvid otišao njen stranački kolega. 

Cijelu priču pogledajte u videu:

Izdvojeno


Reci što misliš!