AKTUALNO / VIJESTI

JOŠ MALO ČEKANJA

Plin i struja idućih mjeseci neće postati skuplji, a ako cijena goriva bude i dalje rasla, Vlada će smanjiti trošarine, Ćorić u Karlovcu: Nećemo dugo čekati!

Plin i struja idućih mjeseci neće postati skuplji, a ako cijena goriva bude i dalje rasla, Vlada će smanjiti trošarine, Ćorić u Karlovcu: Nećemo dugo čekati!
Pixabay.com

Moguće smanjenje trošarina ministar Ćorić najavio je danas u Karlovcu

- Nećemo čekati još dugo jer smo svjesni posljedica koje povećanje cijena goriva nosi na najširi krug potrošača u Republici Hrvatskoj, na sve vozače i njihove budžete. Ukoliko dođe do daljnje eskalacije, kako je rekao potpredsjednik Marić, a predsjednik Vlade nam je dao jasne upute, ići ćemo u smjeru procjene fiskalnih učinaka djelovanja na trošarine, odnosno, porez na dodanu vrijednost, sve je na stolu, izjavio je ministar Tomislav Ćorić danas u Karlovcu, odgovarajući na pitanje razmišlja li Vlada o smanjenju trošarina.

Iz cijene goriva, od trenutnih 11,42 kuna, u slučaju diesela, po njegovim riječima, više od 5 kuna ide u smjeru trošarina, odnosno, poreza na dodanu vrijednost.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ukoliko sljedeći tjedni pokažu nastavak ovog trenda, a ne njegovo vraćanje na niže razine, predsjednik Vlade dao je jasnu uputu da se analiziraju opcije utjecaja na pojedine troškovne elemente u samoj cijeni: govorimo o trošarinama, odnosno, PDV-u na isporuku goriva. To je nešto o čemu će biti riječi u sljedećim tjednima ukoliko ovaj trend nastavi ići uzlaznom putanjom, rekao je Ćorić.

Za razliku od cijena goriva, cijene plina i električne energije za kućanstva neće se povećavati. Ali...

- U Hrvatskoj smo u situaciji da će cijene plina i struje u sljedećim mjesecima biti nepromjenjive. Dakle, govorimo o stabilnim cijenama plina do 1. travnja sljedeće godine, te o sljedećih nekoliko mjeseci u kojima će biti sigurno stabilna cijena električne energije za kućanstva, kazao je Ćorić.

Izdvojeno


Reci što misliš!