AKTUALNO / VIJESTI

ovo je pomalo sramotno

Proglasili ga uhljebom godine - HDZ-ovac Bebić je doista postao ravnateljem ŽUC-a jer je radio na poslovima koordiniranja u HDZ-u!

Proglasili ga uhljebom godine - HDZ-ovac Bebić je doista postao ravnateljem ŽUC-a jer je radio na poslovima koordiniranja u HDZ-u!

Detaljno su objasnili što znači termin "radnog iskustva u struci".

Ono o čemu se do sada samo nagađalo postalo je službeno - Darko Bebić doista je dobio posao u ŽUC-u zato jer je visokopozicionirani HDZ-ovac.

Jutarnjem listu su u Županiji potvrdili da je upravo referenca Bebića kao tajnika Županijskog HDZ-a bila ključna, odnosno vrednovana je kao njegov rad u struci, što je pak bilo traženo u natječaju za posao.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bebić je, kažu u Županiji Jutarnjem listu, uz svoju prijavu za posao priložio traženu dokumentaciju, uključujući dokaz o ispunjavanju uvjeta pet godina radnog iskustva u struci.

- U konkretnom slučaju, prijavljeni kandidat stekao je radno iskustvo na poslovima koordiniranja radeći u Županijskoj organizaciji političke stranke HDZ, zaposlen na mjestu tajnika Županijske organizacije političke stranke HDZ, i to više od pet godina nakon stjecanja traženog zvanja te ispunjava natječajne uvjete stručne spreme - kažu u Karlovačkoj županiji.

Objasnili su da u "hrvatskom zakonodavstvu ni u jednom tekstu zakona nije definiran pojam radno iskustvo, a isti se najčešće veže uz sintagmu 'radno iskustvo u struci', koji isto tako nije jednoznačno određen niti jednim zakonom, ali se često i uobičajeno primjenjuje gotovo u svim natječajnim postupcima u Republici Hrvatskoj".

- Postoje dva uobičajena tumačenja pojma 'radno iskustvo u struci': 1. iskustvo koje je osoba stekla radom nakon stjecanja zvanja koje je uvjet za angažiranje osobe za obavljanje određenih poslova; 2. iskustvo koje je netko stekao radeći u nekoj određenoj gospodarskoj grani, odnosno području, bez obzira na stupanj stručne spreme - objasnili su nam njegovi poslodavci iz Županije, inače i stranački kolege - prenosi Jutarnji, koji Bebića u opremi naziva "Uhljebom godine".

Cijeli članak možete pročitati u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista ili internetskim stranicama Jutarnji.hr.

Izdvojeno


Reci što misliš!