AKTUALNO / VIJESTI

NESNOŠLJIVOST

Državno odvjetništvo podiglo optužnicu protiv "susjeda iz pakla", vikao: "Sve ću vas pobiti, majku vam j... ustašku, bombu ću vam baciti"

Državno odvjetništvo podiglo optužnicu protiv

Optuženi je negirao da je ikome prijetio. Izjavio je da je siguran u svoje riječi iako je bio popio desetak piva, no svega se dobro sjeća

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću podignulo je otpužnicu protiv 41-godišnjeg muškarca iz Korenice zbog prijetnji susjedu i njegovoj obitelji. Terete ga da je počinio tzv. zločin iz mržnje, odnosno da je kazneno djelo protiv osobne slobode - prijetnjom počinio "potaknut netrpeljivošću prema susjedima kao pripadnicima hrvatskog naroda, a s ciljem da ih uplaši", piše Jutarnji.hr.

"Sve ću vas pobiti, majku vam j... ustašku, bombu ću vam baciti, ja sam četnik j... vas onaj tko vas je dopeljao tu", navodno je rekao Koreničanin 30. lipnja oko 23.30 sati, što je prestrašilo oštećene, kako se navodi u optužnici. Okrivljenik je višestruko osuđivan zbog prekršaja, no ne i kaznenih djela.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tijekom prijašnjeg ispitivanja u policijskoj postaji rekao je da je bio pod utjecajem alkohola te priznao da je izašao na svoje dvorište i galamio zato što je susjed parkirao svoja vozila ispred njegove kuće, no negirao je da je ikome prijetio ubojstvom, niti je, naglasio je, spominjao ustaše i četnike.

Tijekom novog ispitivanja u tužiteljstvu potvrdio je prethodnu izjavu, ali i rekao da "im je psovao mater", ali da nikome nije prijetio. Izjavio je da je siguran u svoje riječi iako je bio popio desetak piva, no svega se dobro sjeća.

Oštećeni je u svom iskazu rekao da mu je susjed prišao do ograde te tamo lupao i galamio, a onda i zaprijetio, što su čuli njegova supruga te dva sina.

- Osjetio sam strah jer on otprije pokazuje averziju prema meni i mojoj obitelji. Siguran sam da bi u stanju alkoholiziranosti mogao ugroziti moj život i živote članova moje obitelji - rekao je muškarac, prenosi Jutarnji list.

Odvjetništvo za okrivljenoga traži uvjetnu zatvorsku kaznu te da mu se produže mjere zabrane približavanja, uspostavljanja i održavanje veza sa žrtvama.

Izdvojeno


Reci što misliš!