AKTUALNO / VIJESTI

BORBA ZA SVAKI DAH

Dražen leži na covid odjelu, prima kisik: 'Izrugivao sam se koroni, nisam se htio cijepiti. A onda sam se uplašio kao nikad'

Dražen leži na covid odjelu, prima kisik: 'Izrugivao sam se koroni, nisam se htio cijepiti. A onda sam se uplašio kao nikad'
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

"Stanje mi se tako brzo pogoršavalo da u trenutku kad je došla Hitna, jedva da sam uopće mogao više udahnuti"

Dražen Posavec (57) leži u respiracijskom centru KB Dubrava gdje se bori s koronom. 

"Inače živim u Švicarskoj, ali sam prije tri tjedna došao u Hrvatsku kako bih pomogao punici i puncu s pripremom drva za zimu. Pokupio sam koronu i imao sam nekoliko dana gadne simptome. Nisam ni slutio da će postati još gore", rekao je Dražen za 24 sata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Liječnik objašnjava da je spojen na kisik. 

"Strašno su me boljeli glava i leđa, a temperatura je neprestano išla do 39. Mislio sam da ću sve to nekako izgurati. A onda, u subotu, počeo sam teško disati. Stanje mi se tako brzo pogoršavalo da u trenutku kad je došla Hitna, jedva da sam uopće mogao više udahnuti. Uplašio sam se kao nikad. Iznenadila me ta brzina kojom sam od manjih problema s disanjem dogurao do potpunog gušenja", priznao je Dražen.

Nije se cijepio. 

"Jednom riječju - tvrda glava. Imao sam šansu cijepiti se u firmi u kojoj radim u Švicarskoj. Cijepilo se preko 90 posto zaposlenika. Samo smo ja i još nekoliko radnika bili ti skeptici koji nisu vjerovali ni u cjepivo ni u koronu. Štoviše, koroni smo se izrugivali. Govorio sam da je to jedna mala gripica. A gripu sam imao sto puta pa prema tome, nisam mislio da će ovo biti drugačije. O, kako sam se prevario. Tu sam se iz bolničkog kreveta raspitivao kada se mogu cijepiti. Rekli su mi ništa prije travnja. Ali u travnju sam prvi u redu", rekao je Dražen za 24 sata.

Izdvojeno


Reci što misliš!