AKTUALNO / VIJESTI

CIJENA, PRAVA SITNICA

Ima se, može se: Francuski avioni poskupjeli u odnosu na ono što se dosad govorilo. Platit ćemo ih 100 milijuna eura više

Ima se, može se: Francuski avioni poskupjeli u odnosu na ono što se dosad govorilo. Platit ćemo ih 100 milijuna eura više
Pixabay.com

Marić nije objasnio zašto se cijena od svibnja, kada je Vlada prihvatila francusku ponudu do danas povećala

Na Pantovčaku će danas biti potpisan ugovor o kupnji eskadrile borbenih aviona F3R Rafale, ali Hrvatska će ih platiti čak stotinu milijuna eura više nego što je prvotno dogovoreno. Cijena im je 1,1 milijardu eura, a ne 999 milijuna eura koliko je iznosila ponuda Francuske, s kojom se dosad baratalo u javnosti.

Otkrio je to, piše Jutarnji list, na sjednici Vlade Ministar financija Zdravko Marić obrazlažući odluku o davanju suglasnosti Ministarstvu obrane za preuzimanje financijskih obveza za nabavu višenamjenskog borbenog aviona u razdoblju od 2022. do 2026. godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pritom ministar Marić nije objasnio zašto se cijena od svibnja, kada je Vlada prihvatila francusku ponudu do danas povećala za više od 100 milijuna eura. Neslužbeno pojašnjenje je da cijena nije povećana već je riječ o iznosu PDV-a na naoružanje i opremu te pretpostavljenom iznosu inflacije.

Dva Rafalea će danas oko 12 sati nadletjeti Zagreb, u kontekstu simboličnog obilježavanja potpisa ugovora.

Izdvojeno


Reci što misliš!