AKTUALNO / VIJESTI

SPRIJEČENA TRAGEDIJA

Policajci iz rijeke Kupe kod Vukove Gorice spasili grupu migranata, među kojima bila i djeca - zamalo se utopili, jedan bio i životno ugrožen

Policajci iz rijeke Kupe kod Vukove Gorice spasili grupu migranata, među kojima bila i djeca - zamalo se utopili, jedan bio i životno ugrožen
PU karlovačka

Svima je liječnička pomoć pružena na mjestu događaja, dok su tri osobe zbrinute u zdravstvenoj ustanovi otkud su u međuvremenu otpušteni, izvijestila je policija.

U kontroli državne granice sa Slovenijom, pripadnici policijske jedinice ATJ Lučko spasili su više migranata koji su prelazili hladnu rijeku Kupu.

Kako nam kažu u PU karlovačkoj, policajci sukod Vukove Gorice u rijeci Kupi na granici s Republikom  Slovenijom uočili grupu muškaraca, žena i djece, a koji su pokušavali  preko rijeke nezakonito preći državnu granicu u pravcu Republike Slovenije.
 
- U rijeci su uočili više osoba kojima je prijetila opasnost od utapanja, a jedna osoba je već bila i životno ugrožena te su dvojica policijskih službenika uskočila u rijeku i  spasila ih izvlačivši ih na obalu gdje im je pružena liječnička pomoć. Drugi policijski službenici na obali pomagali su u izvlačenju osoba na  sigurno. Svima je liječnička pomoć pružena na mjestu događaja, dok su  tri osobe zbrinute u zdravstvenoj ustanovi otkud su u međuvremenu otpušteni, izvijestila je policija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako se navodi, Policijska uprava karlovačka provodi kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ulaska i boravka osoba u Republici Hrvatskoj dok je dosadašnjim radom utvrđeno da se radi o sedmorici državljana Afganistana koji su izrazili namjeru za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj. 

Izdvojeno


Reci što misliš!