AKTUALNO / VIJESTI

ALARM I APEL

Glavni austrijski liječnik za djecu: Tjedno nam je do troje djece završavalo na intenzivnoj zbog COVID-a. Cijepite ih!

Glavni austrijski liječnik za djecu: Tjedno nam je do troje djece završavalo na intenzivnoj zbog COVID-a. Cijepite ih!
Sanjin Strukic/PIXSELL

'Čak i ako bi dugotrajni COVID razvilo samo tri posto oboljele djece, a to je čak i preniska pretpostavka, dolazimo do nekoliko tisuća djece s time!'

Nijedna dječja bolest ne dovodi do toga da toliko djece završi na liječenju u bolnici ili u jedinicama intenzivne medicinske njege, kao što je to s COVID-om 19.

Riječ je o izjavi Karla Zwiauera, člana austrijskog Nacionalnog odbora za cijepljenje, koju je danas prenio Der Standard, koristeći pritom podatke Austrijskog udruženja za medicinu djece i mladih. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podaci ove agencije kažu da je u travnju ove godine u Austriji, znači u trećem valu pandemije, tjedno u bolnici na intenzivnoj skrbi završavalo između jednog i tri djeteta. Podatak je alarmantan zato što, ako se to uspoređuje s ospicama, vidi se da je to puno gore od ove zarazne bolesti kod koje se teško zakomplicira samo jedan slučaj na 1000 oboljele djece.

"Cjepivom smo tu bolest svladali", kazao je Zwiauer o ospicama.

Isto to sad se nastoji postići i kod COVID-a 19, odnosno uvođenjem cijepljenja za djecu, kao što je danas objavljeno da je na razini EU-a odobreno cjepivo protiv COVID-a i za djecu. Za djecu je, rekao je dalje, koronavirus "rizik kojega je nemoguće izračunati". 

Činjenica; jedno od 1000 djece  zaražene koronavirusom završi s hiperinflamatornim sindromom, vrlo teškim stanjem koje zahvaća brojne organe. Rekao je, također, da u obzir treba uzeti i obolijeva li neko dijete od dugotrajnog COVID-a:

"Čak i ako bi dugotrajni COVID razvilo samo tri posto oboljele djece, a to je čak i preniska pretpostavka, dolazimo do nekoliko tisuća pogođenih (time)."

"Od ničega do teškog oboljenja s posljedicama narednih mjeseci i mjeseci", usporedio je to s jedne strane, te s druge strane s cjepivom.

Skeptičnim roditeljima poručuje da "apsolutno ništa ne govori protiv cjepiva", te da u SAD-u, gdje se već neko vrijeme protiv COVID-a cijepe i djeca od pet do 11 godina i stariji, nije došlo do problema koji bi ukazivali na to da je cijepljenje djece promašaj.

Izdvojeno


Reci što misliš!