AKTUALNO / VIJESTI

KORONASJEDNICA

Danas sjednica Županijske skupštine, zbog korone ponovo "online" - usvajat će se prijedlog Proračuna, još jedan most u KŽ će dobiti ime

Danas sjednica Županijske skupštine, zbog korone ponovo

Skupštinari će trebati usvojiti i programe u kulturi, tehničkoj kulturi i sportu, a još će jedan most u Karlovačkoj županiji dobiti ime po postrojbi koja je branila Hrvatsku u Domovinskom ratu.

Danas će zasjedati Županijska skupština Karlovačke županije no zbog razbuktale epidemije koronavirusa, nakon nekog vremena ponovo će biti održana elektroničkim putem.

Najbitnija točka dnevnog reda dakako je Prijedlog proračuna za 2022. godinu koji iznosi čak milijardu i 242 milijuna kuna što je za 5,5, posto više nego u protekloj godini.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Raspravljat će se i o financijskom planu Županijske uprave za ceste, kao i izvješću o radu tvrtke Kodos koja upravlja Centrom za gospodarenje otpadom koji još nije ni izgrađen.

Skupštinari će trebati usvojiti i programe u kulturi, tehničkoj kulturi i sportu, a još 
će jedan most u Karlovačkoj županiji dobiti ime po postrojbi koja je branila Hrvatsku u Domovinskom ratu.

Radi se o novom mostu koji preko rijeke Mrežnice spaja Zvečaj i Gornje Bukovlje, a po prijedlogu će se zvati "Most 137. brigade ZNG/HV". Zanimljivo, Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade "Gromovi" dostavila je prijedlog da most dobije ime "Most časničkog namjesnika Borisa Krivačića", oba su prijedloga dostavljena Gradu Duga Resa i Općini Generalski Stol, a zaključak je da će biti imenovan po 137-oj.  

Izdvojeno


Reci što misliš!