AKTUALNO / VIJESTI

DVA TJEDNA OPUŠTANJA

Advent u Karlovcu: Šezdesetak događanja za velike i male, besplatno klizanje, Adventska utrka i popratni programi u gradu

Advent u Karlovcu: Šezdesetak događanja za velike i male, besplatno klizanje, Adventska utrka i popratni programi u gradu

Manifestacija će svakog dana trajati od 17 do 23 sata, osim za Novu godinu kada će na istom području biti organiziran i doček uz Gospodare tambura.

Nakon prošlotjedne stanke zbog pandemije, ove godine kako sada stvari stoje ponovno će se održati Advent u Karlovcu, manifestacija koja i ove godine donosi brojne zabavne, kulturne i sportske programe - ukupno njih 60-ak u dva tjedna, odnosno od 17. do 31. prosinca.

U skladu s epidemiološkom situacijom orijentacija je na lokalne izvođače, iako će biti i zanimljivih imena iz vrha hrvatske glazbene scene (prije svega Neno Belan, a zatim i službeni Dino Dvornik Tribute Band, kao i naše, a opet i u samom hrvatskom vrhu - Singrlice). Tu su i nastupi zborova, učenika i profesora Glazbene škole, brojni programi za najmlađe (predstave, pričaonice, žongleri i animatori, mađioničari...) te besplatno klizanje za sve na klizalištu kod Sokolskog doma. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tu je i tradicionalna Adventska utrka na 3 kilometra, za koju su već otvorene prijave na stranici utrka.com i dosad se već prijavilo više od 150 trkača i trkačica. 

Bogat program popratit će i raznovrsna ugostiteljska ponuda karakteristična za ovo doba godine - od slanih jela tu su skandinavski burgeri, hot dogovi i hembakade krumpiri, raznovrsne kobasice i druge adventske delicije, dok će slatku ponudu krasiti germknedle, fritule, vafli, cimet rolice, palačinke... Osim uz kuhano vino posjetitelji će se moći grijati i uz velik izbor toplih koktela, vrućih čokolada, gloga, cidera, čajeva... Trgovačka ponuda, pak, sastojat će se od raznih lokalnih suvenira i prigodnih blagdanskih poklona, a tu je i uobičajena humanitarna kućica udruge Jak kao Jakov.

Manifestacija će svakog dana trajati od 17 do 23 sata, osim za Novu godinu kada će na istom području biti organiziran i doček uz Gospodare tambura. Organizator manifestacije je Grad Karlovac, izvršni organizatori Turistička zajednica grada Karlovca i tvrtka Mladost, glavni sponzor Karlovačko pivo, a sponzori Karlovačka banka, Žitoproizvod i Odašiljači i veze. 

Turistička zajednica pripremila je i vrlo sadržajan popratni program u suradnji s brojim ustanovama i organizacijama u gradu, od Franjevačkog samostana, preko Aquatike, do Starog grada Dubovca. Uz to će ići i posebne adventske ture, a kompletan program možete pronaći na njihovim stranicama.

Ono što svakako mnoge zanima su epidemiološke mjere - organizatori naglašavaju da kako sada stvari stoje, ne bude li drastičnog pogoršanja situacije i novih odredbi, COVID potvrde nisu potrebne. 

Izdvojeno


Reci što misliš!