AKTUALNO / VIJESTI

VREMENSKA PROGNOZA

Do sredine tjedna stabilno, od četvrtka novo pogoršanje: Sve češći minusi, mraz i obilnija kiša

Do sredine tjedna stabilno, od četvrtka novo pogoršanje: Sve češći minusi, mraz i obilnija kiša
Ivica Galovic/PIXSELL

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima sve oblačnije, no zadržat će se suho. Zapuhat umjeren, do večeri pojačan jugozapadni vjetar s kojim će i temperatura biti malo viša, uglavnom između 6 i 9 °C.

Dugotrajno ciklonalno polje napokon je popustilo pa i odmaklo od naših krajeva. Jača utjecaj anticiklone, ali taj će porast tlaka biti samo prolazan. Već do četvrtka stiže novo pogoršanje.

UTORAK

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jutro pretežno vedro, samo na krajnjem jugu još u početku može biti zaostalih oblaka, ali uz samo malu mogućnost za još koju kap kiše. U unutrašnjosti ponegdje, uglavnom po kotlinama i uz rijeke valja računati i na kratkotrajnu maglu. No, nakon noćne vedrine jutro će u većem dijelu zemlje biti vrlo hladno. Na kopnu česti pa i izraženiji minusi i mraz, a podjednako će se činiti i uz samo more na jakoj buri i tramontani. Srećom, vjetar postupno slabi pa će i sunce biti sve manje zubato.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima sve oblačnije, no zadržat će se suho. Zapuhat umjeren, do večeri pojačan jugozapadni vjetar s kojim će i temperatura biti malo viša, uglavnom između 6 i 9 °C. No, na samom vjetru će se i dalje činiti hladno.

I na istoku postupno naoblačenje, bez oborina, ali uz umjeren jugozapadnjak. Tek malo manje hladno nego jučer.

U Dalmaciji napokon dosta sunca. Čak će i bura oslabjeti, ali još može biti pojačane tramontane, osobito prema otvorenome moru. Temperatura uglavnom oko 10 °C.

Na sjevernom Jadranu jačanje zapadno i jugozapadnog vjetra, pa će se sve više oblaka skupljati na širem riječkom području, još češće u gorju. Ipak, bez oborina, ali tek malo manje hladno.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Sredinom tjedna na kopnu osjetno toplije po južini, ali u četvrtak znatno oblačnije, do večeri i s čestom kišom. No, bit će to samo prolazno. Od petka uz sjeverac sve hladnije, a novo pogoršanje stiže, čini se, krajem tjedna, a sve je izglednije da će to biti ona prava zimska promjena.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu od srijede nova epizoda juga i oštra, izraženije u četvrtak kad uz olujne udare vjetra može opet biti i lokalno obilne količine kiše, a time poplavljenih riva. Djelomično razvedravanje donosi zatim bura, ali nakon nje slijedi novi pad temperature i sve oblačniji te nestabilniji kraj tjedna.

Izdvojeno


Reci što misliš!