AKTUALNO / VIJESTI

U BJELOVARU

Prvi otkaz u školama zbog COVID mjera: 'Ovdje uistinu nije bilo zle krvi. Rekao bih, čovjek sa stavom, u svakom pogledu'

Prvi otkaz u školama zbog COVID mjera: 'Ovdje uistinu nije bilo zle krvi. Rekao bih, čovjek sa stavom, u svakom pogledu'
Facebook

Ravnatelju škole je rekao kako se ne slaže s mjerama te da iz vlastita principa ne pristaje na predočenje ikakvih potvrdi

Nastavnik Tehničke škole Bjelovar, koji od 16. studenog nije dolazio na posao jer se obijao testirati, i službeno više nije djelatnik škole. Kako Jutarnji saznaje od ravnatelja škole Daria Malogorskog, sporazumni raskid ugovora o radu potpisan je u ponedjeljak. Ovome su prethodila dva upozorenja pred otkaz.

Radi se o mlađem nastavniku, zaposlenom u školi 1. rujna. Ravnatelju škole je rekao kako se ne slaže s mjerama te da iz vlastita principa ne pristaje na predočenje ikakvih potvrdi. Ravnatelj Malogorski ističe kako je nastavnik, ne želeći školi priuštiti ikakve daljnje probleme, pristao potpisati sporazumni otkaz.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

“Povod raskidu ugovora je neslaganje s mjerama. Moram reći da kolega nije radio nikakve skandale, nije prijetio, nije dolazio pred školu, naprosto se nije slagao s uvedenom mjerom i od njezina uvođenja niti jednom nije došao na radno mjesto”, kazao je Malogorski. Za to vrijeme, nastava za učenike organizirana je kroz zamjene koju su odrađivale njegove kolege.

Nastavniku su dva puta slana upozorenja pred otkaz, no u školu nije stizala povratnica, što bi značilo da pošta nikada nije preuzeta. Što je logično jer je za ulazak u poštu potrebna COVID potvrda. Zato je ravnatelj upozorenja slao i elektroničkom poštom, iako odgovor ni u ovom slučaju nije dobio.

“Čuli smo se u četvrtak i petak, kolega je pristao na sporazumni otkaz, što znači da nemamo nikakvih potraživanja jedni prema drugima. U ovoj situaciju to je najbolje rješenje. U njegove principe ne mogu ulaziti, no naglašavam, kolega je doista bio korektan, osim što nije dolazio na nastavu pa smo morali organizirati zamjene”, za Jutarnji je kazao ravnatelj.

Kako Jutanji doznaje bivšem nastavniku bjelovarske škole to mu je prvo zaposlenje u prosvjeti. Po priči ostalih nastavnika, on se dobro snašao u kolektivu, učenici su ga prihvatili, bio je odličan u struci te je počeo polagati pedagošku grupu predmeta, odnosno razliku ispita, što je sam plaćao. Ravnateljev je dojam da je novi kolega uistinu imao ozbiljne namjere raditi u školi te je prvi razlikovni ispit, psihologiju, položio i prije no što je zaposlen.

“Ovo je neobična priča, u odnosu na one o kojima smo dosad čitali po medijima gdje se pojedini djelatnici, koji se nisu slagali s uvedenom mjerom, nisu korektno ponašali. Ovdje uistinu nije bilo zle krvi. Rekao bih, čovjek sa stavom, u svakom pogledu”, izjavio je ravnatelj Malogorski.

Škola će uskoro raspisati natječaj za novog nastavnika.

Izdvojeno


Reci što misliš!