AKTUALNO / VIJESTI

DOBRODOŠLA POMOĆ

Karlovačka županija objavila prijedlog liste za dodjelu studenskih stipendija! Za 50 stipendija u tri kategorije pristiglo četiri puta više prijava

Karlovačka županija objavila prijedlog liste za dodjelu studenskih stipendija! Za 50 stipendija u tri kategorije pristiglo četiri puta više prijava

Iznos studentske stipendije je 800 kuna kroz 10 mjeseci, a u ovogodišnjem proračunu osigurano je 470 tisuća kuna, točnije planirano je 440 tisuća kuna, a zadnjim rebalansom iznos je povećan za 30 tisuća kuna.

Iz Karlovačke županije poručuju kako je povjerenstva za dodjelu stipendija učenicima i studentima na području županije utvrdilo prijedlog liste prioriteta za dodjelu stipendija studentima u akademskoj godini 2021./2022. za sve 3 kategorije (daroviti studenti – 10 stipendija, studenti koji se školuju za deficitarna zanimanja – 30 stipendija i studenti u kategoriji socijalnog statusa – 10 stipendija). Kako naglašavaju, u roku od 8 dana od dana objavljivanja liste prioriteta svaki kandidat može podnijeti povjerenstvu prigovor na listu. 

- Na natječaj za dodjelu stipendija studentima na području Karlovačke županije, koji je bio otvoren od 22. listopada do 05. studenog 2021. godine, pristiglo je ukupno 207 prijava u 3 kategorije: za darovitost 57 prijava, deficitarnost zanimanja 101 prijava i kategoriju po osnovi socijalnog statusa 49 prijava. Od ukupnog broja od 154 prijava, 130 je prošlo formalnu provjeru, a 24 nije zadovoljilo opće uvjete natječaja, kažu iz Županije.  

Iznos studentske stipendije je 800 kuna kroz 10 mjeseci, a u ovogodišnjem proračunu osigurano je 470 tisuća kuna, točnije planirano je 440 tisuća kuna, a zadnjim rebalansom iznos je povećan za 30 tisuća kuna. Iz Županije ujedno naglašavaju kako je u proračunu za 2022. godinu ukupno planirano 650 tisuća kuna za potrebe stipendiranja.  

- Podsjećamo da je prvi puta ove godine natječaj bio u elektronskom obliku, što je olakšalo proces prijave i transparentnost cjelokupnog postupka, te je odlukom županice povećan broj i iznos učeničkih i studentskih stipendija, napominju u nastavku.  

Prijedlog liste prioriteta za dodjelu stipendija studentima možete pogledati na poveznici 

Izdvojeno


Reci što misliš!