AKTUALNO / VIJESTI

IN MEMORIAM

U 86. godini preminuo je Zlatko Šimecki, legenda veslanja, rukometa i odbojke

U 86. godini preminuo je Zlatko Šimecki, legenda veslanja, rukometa i odbojke

Rođen je u Karlovcu 3. siječanj 1936. godine a po zanimanju je bio inženjer organizacije rada, dugogodišnji sportaš u više sportova i sportski djelatnik.

Završio je Industrijsku školu u Karlovcu (1955), a diplomirao na Višoj školi za organizaciju rada u Varaždinu. Radio je u Jugoturbini i ABB-u do mirovine (1995). Igrao je odbojku za karlovačke klubove Željezničar, Tekstil i Turbinu. Rukomet za Koranu i Turbinu. Nije mogao odoljeti, barem na kratko, hokeju na ledu (golman) i hokeju na travi, a igrao je i nogomet. 

Veslao je u juniorskom četvercu s kormilarom VK Korana koji je osvojio 2. mjesto na prvenstvu Jugoslavije (1953) i osvojio naslov prvaka Hrvatske (1954). Pobjednici su i Prvomajske regate na Bledu (1953), brojnih regata u Karlovcu i Zagrebu te na regatama u Sloveniji u razdoblju od 1952. do 1955. godine. Bilo je i normalno da se bavi veslanjem jer u to vrijeme nije bilo drugog sporta na Dubovcu. Znao bi reći da je veslanje ostao njegov prvi sport. Bio je i predsjednik Veslačkog kluba Korana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvi je Karlovčanin s položenim sudačkim ispitom za saveznog rukometnog suca (1973. – 1984.). Sudio je u i paru s Dubovčakom, nažalost pokojnim Brankom Matejićem. Obnašao je dužnost predsjednika Zbora rukometnih sudaca Karlovac (ZRS) u tri mandata uzastopce. Obnašao je dužnost člana Izvršnog odbora SIZ-a fizičke kulture i SOFKA-e Karlovac u nekoliko mandata. 

Bio je vrlo cijenjen i omiljen kao čovjek - sportaš, radnik, sportski djelatnik, rukometni sudac ... 

Dobitnik je niza nagrada za svoj društveno – sportski rad od kojih izdvajamo Nagradu za životno djelo Karlovačke športske zajednice (KŠZ) i Zajednice športova Karlovačke županije (2004).

Izdvojeno


Reci što misliš!