AKTUALNO / VIJESTI

14. SIJEČANJ 1844.

OB Karlovac slavi svoj dan - spomen na velikog vizionara koji je omogućio razvoj modernog zdravstva u Karlovačkoj županiji

OB Karlovac slavi svoj dan - spomen na velikog vizionara koji je omogućio razvoj modernog zdravstva u Karlovačkoj županiji
Opća bolnica Karlovac

Riječ je o Nikoli Šebetiću, koji je nakon svoje smrti, 14. siječnja 1844. godine, svu svoju zemlju oporučno ostavio za gradnju tadašnje Opće bolnice Dubovac.

U spomen na velikog vizionara koji je omogućio razvoj modernog zdravstva u Karlovcu i županiji, Opća bolnica Karlovac slavi svoj dan. Riječ je, naime, o Nikoli Šebetiću, koji je nakon svoje smrti, 14. siječnja 1844. godine, svu svoju zemlju oporučno ostavio za gradnju tadašnje Opće bolnice Dubovac. 

Danas, nakon 178 godina, OB Karlovac moderna je bolnica s 137 specijalista od kojih 76 ima užu specijalizaciju i s 68 liječnika na specijalizaciji.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Bolnica smo koja prati stručni i znanstveni napredak i na taj način pokušava stanovništvu naše i okolnih županija pružiti zdravstvenu zaštitu na najvišoj razini. U posljednje dvije godine u epidemiji novog korona virusa,  organizacijski i stručno trudimo se našim pacijentima osigurati potpunu skrb bez obzira na teže uvjete rada uzrokovane povećanim brojem pacijenata hospitaliziranih zbog bolesti Covid-19. Vjerujemo da bi naš dobrotvor bio zadovoljan načinom na koji ostvarujemo njegovu viziju, kažu iz Ravnateljstva OB Karlovac.  

Danas će već tradicionalno na spomen ploču Nikoli Šebetiću, na zidu župne crkve Blažene Djevice Marije Snježena na Dubovcu, zaposlenici OB Karlovac postaviti vijenac. 

Izdvojeno


Reci što misliš!